ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες της φρίκης. Ανείπωτη τραγωδία στη Μεσόγειο

Στην Μεσόγειο έχει στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς οι εικόνες των πολύνεκρων ναυαγίων δουλεμπορικών κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ.

 

Η μάχη με τα κύματα των μεταναστών και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες κατοίκων και ανδρών του λιμενικού για να διασώσουν τους δεκάδες ανθρώπους που έχουν βρεθεί στην θάλασσα, έχει «αιχμαλωτιστεί» στα βίντεο ντοκουμέντο που απαθανατίζουν και περιγράφουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τον εφιάλτη που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι που επιχειρούν να βρουν μια καλύτερη ζωή.

Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες μετανάστες με τις εικόνες από το νέο ναυάγιο ανοικτά της Ρόδου να συγκλονίζουν.

Το πλοιάριο, προσέγγισε το πρωί μια από τις πιο κεντρικές παραλίες της Ρόδου μεταφέροντας περισσότερους από 100 μετανάστες και στη συνέχεια ναυάγησε σε βραχώδη περιοχή, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την ακτή.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται σε τέσσερις, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για περισσότερους.

Την ίδια ώρα δυο  ακόμη πλοία που μετέφεραν μετανάστες σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου έστειλαν κλήσεις έκτακτης ανάγκης, και ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του χθεσινού ναυαγίου στη Μάλτα με περισσότερους από 900 νεκρούς.

Τα δύο ποία φέρονται να είναι δουλεμπορικά και να μεταφέρουν πάνω από 400 άτομα συνολικά.

Πάνω από 900 οι νεκροί στη Λαμπεντούζα

Μέχρι στιγμής οι διασωθέντες είναι μόλις 50 άνθρωποι ενώ φόβοι εκφράζονται για μεγαλύτερο αριθμό επιβαινόντων στο πλοιάριο 30 μέτρων αντί των 700 που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Οι αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων, ωστόσο μέχρι στιγμής πέραν πτωμάτων δεν έχει βρεθεί κάποιος ζωντανός…

Οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί στην Κατάνια της Ιταλίας και οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές, ενώ οι ίδιοι ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 900, μεταξύ των οποίων 200 γυναίκες και περίπου 50 παιδιά.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA στην κατάθεσή του στον Εισαγγελέα, μετανάστης, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές, είπε ότι οι δουλέμποροι κρατούσαν κλειδωμένους στο αμπάρι του πλοίου εκατοντάδες από τους μετανάστες, με αποτέλεσμα, όταν αυτό βυθίστηκε να τους παρέσυρε μαζί του στο βυθό…