ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Χρειαζόμαστε άμεσα 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε πως υπάρχει ένα κενό 350-400 εκατ. ευρώ.

 

 

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μάρδας είπε πως τα συγκεκριμένα χρήματα τα χρειάζεται η κυβέρνηση για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες. Μάλιστα, δεν έκρυψε την αγωνία του για τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε το κράτος πρέπει να βρει τα χρήματα για να δοθούν οι εντολές πληρωμής μισθών και συντάξεων.

24 και 27 Απριλίου οι κρίσιμες ημερομηνίες

Δύο είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες, είπε ο υπουργός. H 24η και η 27η Απριλίου, οπότε και δίνονται οι εντολές για συντάξεις και μισθούς.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως το κενό θα καλυφθεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων  

«Θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ακόμη και εάν οι δήμαρχοι συνεχίσουν να αντιδρούν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ωστόσο «το πρόβλημα είναι σοβαρό».

Αυτή τη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά, χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες. Μπορεί η ρύθμιση των 100 δόσεων να καλύψει ή και να υπερκαλύψει το κενό, όμως αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα, είπε ο κ. Μάρδας. Στην περίπτωση όμως που η κυβέρνηση δεν πιάσει το στόχο των 100 δόσεων, τότε τα αποθεματικά από Δήμους, Περιφέρειες και φορείς θα χρησιμοποιηθούν για να σώσουν την κατάσταση.

Σακελλαρίδης: «Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα μας έλειπαν λεφτά»

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραδέχθηκε πως υπάρχει οικονομική ασφυξία. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα είπε ο κ. Μάρδας, δήλωσε πως είναι γνωστό ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς ασφυξίας και ανέφερε πως «αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα μας έλειπαν λεφτά».

Ωστόσο, υποστήριξε πως ο μόνος λόγος που η κυβέρνηση προχώρησε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν επειδή δεν υπήρχε νομοσχέδιο και δεν θα μπορούσε να περάσει κάποια τροπολογία, ενώ πρόσθεσε πως «για πρακτικούς λόγους προχωρήσαμε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Διαβάστε επίσης: