ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τετ-α-τετ της αγωνίας…Τσίπρας-Μέρκελ θα «δουν» συμφωνία;

Σε μια συνάντηση που πέρασε από σαράντα κύματα, καθώς το Βερολίνο, εμφανιζόταν  σχεδόν αδιάφορο, ενώ η Αθήνα, επένδυε με προσδοκίες, ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, θα δώσουν το στίγμα της διαπραγμάτευσης. Συμφωνία, εμπλοκή ή αδιέξοδο; 

Για τις 15:30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένο το τετ-α-τετ των δύο ηγετών στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος και αναμένεται να στρέψει πάνω του τα βλέμματα όλης της Ευρώπης.

Η Αθήνα επιθυμεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι οι συζητήσεις προχωρούν προς την κατεύθυνση της λύσης και ότι είναι εφικτή μία, έστω μερική, συμφωνία με απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, είτε την άλλη εβδομάδα, δηλαδή έως τα τέλη Απριλίου, είτε, έστω στις αρχές του Μαΐου.

«Πιστεύουμε ότι κάτι θα βγει σήμερα» έλεγε κυβερνητικός παράγοντας αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την ίδια στάση που κρατά σε όλες τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες σε σχέση με όλα όσα πάγια θέτει η Ελλάδα για αμοιβαία επωφελή λύση. «Πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Δεν μπορούν να σέρνουν μια τέτοια λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση» τόνισε.

Διαβάστε σχετικά: