ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Volleyleague: Τελικός ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη

Στον πρώτο τελικό (23/4, 20.00, Γεωργουλέας-Γεωργιάδης, Novasports 3), γηπεδούχος θα είναι ο ΠΑΟΚ αφού έχει το πλεονέκτημα έδρας σαν πρώτος στην κανονική περίοδο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήδη ζει ιστορικές στιγμές, καθώς μετά το πρώτο του τρόπαιο (κατέκτησε το Κύπελλο) ετοιμάζεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελικούς πρωταθλήματος. Η προετοιμασία  ολοκληρώνεται αύριο το πρωί με τον Γιάννη Καλμαζίδη να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έμπειρος στους τελικούς με τα 26 τρόπαια να το αποδεικνύουν. Μάλιστα από τη σεζόν 1990-91 έχει συμμετάσχει σε 17 τελικούς πλέι οφ και στο διάστημα αυτό έχει πάρει 14 τρόπαια (συμπεριλαμβανομένου και του πρωταθλήματος του 1994 που δεν έγιναν πλέι οφ).

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στους τελικούς με δυσκολία και πέντε αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό (3-2 νίκες), ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε του Φοίνικα Σύρου με 3-1 νίκες.

Οι δύο ομάδες έχουν φέτος από μία νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με το ίδιο σκορ (2-3). Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στη Σύρο.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε επίσης: