ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μας είπαν ψέματα η Μέρκελ και ο Σόιμπλε για την ελληνική κρίση»

Έμμεση επίθεση στα “πουλέν” της Μέρκελ και Σόιμπλε έκανε η Bild. H γερμανική εφημερίδα, σχολιάζοντας τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, υπενθυμίζει τις σκληρές δηλώσεις, που έκαναν κατά καιρούς οι δύο αξιωματούχοι για την ελληνική κρίση, κατηγορώντας τους ότι δεν κράτησαν τον λόγο τους, γεγονός που είχε αρνητικό τελικά αντίκτυπο στους Γερμανούς!

 

 

Είπε… ξείπε ο Σόιμπλε

Στις 21/12/2009 ο Σόιμπλε είχε πει:  «Δεν μπορούμε να πληρώνουμε για τα προβλήματα της Ελλάδας», αλλά πέντε μήνες αργότερα (στις 7/5/2010) η γερμανική βουλή ενέκρινε το πρώτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα, το οποίο υπερέβαινε τα 110 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22,4 δισεκ. ευρώ προέρχονταν από τη Γερμανία.

«Τα πακέτα διάσωσης τελειώνουν. Αυτό έχει συμφωνηθεί» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ στις 24/7/2010, αλλά οκτώ μήνες αργότερα (στις 22/3/2011) παρατάθηκε επ’ αόριστον ο μηχανισμός στήριξης του EFSF.

Τα μπρος πίσω της Μέρκελ

«Όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν να επωμιστούν και να εξυπηρετούν τα χρέη τους –τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στις 16/12/2010 και δέκα μήνες αργότερα (στις 27/10/2011) «κουρεύτηκε» το χρέος της Ελλάδας (100 δισεκ. ευρώ).

Μια από τα ίδια και ο επικεφαλής του CDU 

«Δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω παραχωρήσεις για την Αθήνα, ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήματα» δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU στις 24/7/2012 και …. 4 μήνες αργότερα (στις 30/11/2012) «ηγερμανική βουλή ενέκρινε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων για την Αθήνα, που στοίχισε στη Γερμανία επιπλέον 1,3 δισεκ. ευρώ» καταλήγει η εφημερίδα.

 Ο Τσίπρας ζήτησε από την Μέρκελ συμφωνία τώρα – Όλο το παρασκήνιο

 «Τελεσίγραφο» Σόιμπλε: Ο χρόνος της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα τελειώνει στις 30 Ιουνίου