ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Μάρδα σε Λοβέρδο : «Είναι τραμπούκος»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απάντησε το Σάββατο μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στο βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, για την ένταση που είχε σημειωθεί την Τετάρτη στη συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

 

 

Ο Δ. Μάρδας έγραψε χαρακτηριστικά στον «τοίχο» του στο Facebook:

«Στο επόμενο μυθιστόρημά μου πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίζει ο Βουλευτής και παλαιός συμφοιτητής μου, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Έχω εντυπωσιαστεί από την μετάλλαξή του, και το πέρασμά του από ένα στυλ που διέκρινε έναν αξιοπρεπή πολιτικό σε ένα νέου τύπου πολιτικό, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φορέας ενός λεκτικού τραμπουκισμού, σύμφωνα με τη συμπεριφορά του στη Βουλή. Όταν διαφωνεί με τα όσα ακούει τα θεωρεί μπουρδολογίες και όσο περνούν τα χρόνια ενώ μικραίνει το κόμμα του, αποκτά μια παράξενη λεκτική επιθετικότητα και ύφος χιλίων καρδιναλίων… Είναι ίσως το κόστος της απώλειας της εξουσίας που μπορεί να δώσει μια εξήγηση… Κρίμα όμως!».

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ήρθε σε συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν μέσα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη, όταν ο ίδιος θέλησε να παρέμβει στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κι ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είχε δώσει το λόγο στον Δ. Μάρδα προκειμένου να τοποθετηθεί, ο Ανδρέας Λοβέρδος άρχισε να φωνάζει και να καταφέρεται εναντίον του υπουργού.

«Εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού», είπε, ενώ είχε την υποστήριξη και από τον Γιάννη Κουτσούκο, επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή», είπε προς τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.