ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γερμανικός τύπος «βλέπει» παρακάλια του Τσίπρα στη Μέρκελ για χρήματα – Τι της ζήτησε στο τηλέφωνο

Παρακάλια για ρευστότητα, απομάκρυνση Βαρουφάκη και δραματική κατάσταση, σκιαγραφούν την εικόνα της Ελλάδας, που βλέπει ο γερμανικός τύπος, μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, «ο Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο», ενώ  διερωτάται εάν «έχουν ήδη τελειώσει τα χρήματα της Αθήνας;» και γίνεται αναφορά στις επικρίσεις που δέχθηκε ο κ. Βαρουφάκης κατά τη σύνοδο στη Ρίγα την Παρασκευή.

Η Die Zeit  και η Die Welt επισημαίνουν το σχόλιο ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα «περισσότερο από δραματική», αν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν μια σταθερή επικοινωνία ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση. Μάλιστα, η Die Zeit τονίζει ακόμη ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρεται, όμως, και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι στην Αθήνα υπάρχουν σκέψεις για αντικατάστασή του.

Το περιοδικό Spiegel, στο άρθρο στον ιστότοπό του, αναφέρει  για τη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ότι η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει στον κ. Τσίπρα και στη διάρκεια της συνάντησης τους την προηγούμενη εβδομάδα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό ότι πρέπει να αποφευχθεί «μια καταστροφική χρεοκοπία» της Ελλάδας, ενώ επισημαίνει πως του είχε τονίσει ότι γι' αυτό τον λόγο, η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί. 

 

Διαβάστε σχετικά: