ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ζωή διέκοψε (πάλι) τη συνεδρίαση της Βουλής

Διέκοψε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, καθώς η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια.

 

 

 

 

Ανυποχώρητη από τις βασικές της αρχές και την πιστή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής εμφανίζεται η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου διέκοψε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, καθώς η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Η Πρόεδρος, λόγω μη απαρτίας, είχε διακόψει και την συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αυτή την φορά, ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε την συνεδρίαση παραχωρώντας και το «ακαδημαϊκό τέταρτο» στους αργοπορημένους. Διαπίστωσε, όμως, ότι στην αίθουσα ήταν λιγότεροι από 30 βουλευτές.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία η Πρόεδρος βρισκόταν στο εξωτερικό και σε αποστολή της Βουλής, ο προεδρεύοντας Γιαννης Μπαλάφας είχε δεχθεί τις αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας και ο ίδιος ότι η απαρτία πρέπει να τηρείται μόνο κατά τις ψηφοφορίες και όχι κατά τις συζητήσεις. 

Διαβάστε επίσης:

 O Πιερ Μοσχοβισί για τον Γιάνη Βαρουφάκη