ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Άδωνι – Τσακαλώτου στη Βουλή. ΒΙΝΤΕΟ

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον αν. υπουργό Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, 'Αδωνι Γεωργιάδη εξελίχθηκε η «υποδοχή» που επιφύλαξε ο δεύτερος στον υπουργό, όταν εκείνος εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας και ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα – κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ – μιλούσε με κριτικό τόνο για τα κυβερνητικά πεπραγμένα στη διαπραγμάτευση.

 

 

 

Καλή επιτυχία κύριε υπουργέ και μια καλή συμφωνία εύχομαι» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τον κ. Τσακαλώτο προσθέτοντας πως «τώρα που πήγε στην άκρη ο κ. Βαρουφάκης» και τον άλλαξε ο πρωθυπουργός στην διαπραγμάτευση με τον αν. υπουργό Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, ανέβηκε το Χρηματιστήριο.

«Σκεφτείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα που η αγορά ψάχνει σανίδα σωτηρίας και αντιδρά ακόμη και σε κάτι τέτοιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του για να πει με σκωπτικό τόνο προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη. Όταν σου δίνουν έξι μήνες παράταση κι εσύ λες «όχι δύο μήνες» για να στραγγαλίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, άρα την Δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος».