ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ροκ σταρ υπουργός τη γλίτωσε χάρη στην αγκαλιά της γυναίκας του»

Δημοσίευμα του Independent.

 

 

 

Η είδηση της χθεσινής επίθεσης που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, από νεαρούς στα Εξάρχεια κάνει το γύρο του διαδικτύου, με πολλά διεθνή μέσα να σχολιάζουν το συμβάν.

Σύμφωνα με ένα άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Independent, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών γλίτωσε από βέβαιο τραυματισμό χάρη στην παρέμβαση της γυναίκας του, η οποία τον αγκάλιασε για να τον προστατέψει από πιθανή επίθεση.

«Ο ροκ σταρ υπουργός και η σύζυγός του, η καλλιτέχνιδα Δανάη Στράτου, δειπνούσαν με φίλους στην μποέμ συνοικία των Εξαρχείων που βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, όταν μία μονάδα αριστερών διαδηλωτών τον πλησίασαν και του ζήτησαν να φύγει από τα λημέρια τους», αναφέρει το άρθρο.

Η Independent παραθέτει την ανακοίνωση από το γραφείο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με την οποία οι δράστες είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα και πέταξαν γυάλινα αντικείμενα στο ζευγάρι στην αυλή έξω από το εστιατόριο.

«Ο Βαρουφάκης είπε ότι η γυναίκα του τον αγκάλιασε και οι διαδηλωτές προσπάθησαν για λίγα δευτερόλεπτα να τον γραπώσουν, χωρίς να την χτυπήσουν», προσθέτει το άρθρο και στη συνέχεια σκιαγραφεί το προφίλ του «επαναστάτη» οικονομολόγου, που έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς αλλά και εχθρούς ανά την υφήλιο χάρη στην αντισυμβατική συμπεριφορά του.

Διαβάστε επίσης:

 «Πολιορκία» Βαρουφάκη μετά τα Εξάρχεια- ΒΙΝΤΕΟ