ΔΙΕΘΝΗ

Ακούσατε ακούσατε! Ο ντελάλης αναγγέλλει τη γέννηση της πριγκίπισσας(βίντεο)

Η νεογέννητη θα είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό της Τζορτζ, τον πατέρα της Ουίλιαμ και τον παππού της Κάρολο— η υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ κορίτσι.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ, σύζυγος του Βρετανού πρίγκιπα Ουίλιαμ, έφερε σήμερα στον κόσμο το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, το οποίο είναι κορίτσι, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένζινγκτον.

Τη γέννησή της ανήγγειλε ένας ντελάλης. Με βάση την παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση έγινε με σημείωμα που αναρτήθηκε στο προαύλιο του Μπάκιγχαμ. Έξω από το μαιευτήριο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε η είδηση.

Η μικρή θα είναι η πρώτη που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γεννηθεί κορίτσι τα τελευταία σχεδόν 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Άννα.

Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ έχει να γεννηθεί εδώ και 182 χρόνια–η τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου του Γ', η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιό θα είναι το όνομα της νεογέννητης–του πέμπτου εγγονιού της βασίλισσας Ελισάβετ–αλλά σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes, τα πιθανότερα είναι Άλις ή Σαρλότ.

 

Διαβάστε σχετικά:

 Γέννησε η Κέιτ Μίντλετον