ΔΙΕΘΝΗ

Εγγόνια και γιαγιά πήραν πτυχίο μαζί

Το όνειρό της, να πάρει πτυχίο, πραγματοποίησε μια 79χρονη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο η αποφοίτησή της εξελίχθηκε σε… οικογενειακή υπόθεση, καθώς την ίδια ημέρα πήραν το δίπλωμά τους από το ίδιο πανεπιστήμιο και τα δύο της εγγόνια.

Η Κολομβιανή Ρόζα Σαλγκάδο και τα εγγόνια της, φορώντας τήβεννο, παρέλαβαν τα πτυχία τους από το Κολέγιο Ντέιντ του Μαϊάμι, με την ίδια να δηλώνει περήφανη, κυρίως γιατί η οικογένειά της την είδε να επιτυγχάνει το στόχο της, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο.

Η κ. Σαλγκάδο έφτασε στο Μαϊάμι πριν από περίπου 20 χρόνια, ενώ, αν και γνώριζε μόλις λίγα Αγγλικά, ήταν αποφασισμένη να κάνει κάθε βήμα που θα βελτίωνε τη ζωή της οικογένειάς της.

Μητέρα τριών παιδιών, η 79χρονη έμαθε Αγγλικά, γράφτηκε στο σχολείο και ξεκίνησε να δουλεύει σε έναν παιδικό σταθμό.

Παρόλο που έπρεπε να σταθεί δίπλα στην κόρη της, η οποία είχε ένα σοβαρό ατύχημα πριν από δέκα χρόνια, η κ. Σαλγκάδο δεν το έβαλε κάτω, προσπαθώντας να μελετά όποτε της έμενε χρόνος.

Οι καθηγητές της, σύμφωνα με την naftemporiki.gr, δηλώνουν περήφανοι, με τον εγγονό της Ντέιβιντ, ο οποίος αποφοίτησε με τον ίδιο βαθμό, να αποκαλύπτει στον τοπικό Τύπο ότι «γεμίζει την καρδιά μου η προσπάθεια της γιαγιάς».

Επόμενος στόχος της κ. Σαλγκάδο είναι να γράψει κάποιο παιδικό βιβλίο.

Διαβάστε επίσης: