ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ταυτιστείτε με τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης

Πρόσκληση στα κόμματα, και ειδικά στο Ποτάμι, να ταυτιστούν με τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την παιδεία.

 

 

Με την ερώτηση αυτή επανήλθε στο Κοινοβούλιο η «ώρα του Πρωθυπουργού» μετά από δυόμισι χρόνια, κάτι που επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός και ο Προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τις «κόκκινες γραμμές του λαού μας, όχι της κυβέρνησης, όχι του ΣΥΡΙΖΑκαι των Ανεξάρτητων Ελλήνων» και απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη τόνισε: «σ’ αυτές τις κόκκινες γραμμές στο ασφαλιστικό και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σας καλούμε να ταυτιστείτε».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση με το «παλαιό πολιτικό σύστημα». «Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση με τόσο μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία και τόσο μεγάλη αντίθεση από τον σκληρό πυρήνα του χθες, από τον οποίο σας καλώ να αποκοπείτε. Δεν έχετε σχέση με αυτόν, γιατί θα σας πάρει μαζί του», τόνισε απευθύνοντας για δεύτερη φορά πρόσκληση στο Ποτάμι.

«Η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Είμαστε στην διακυβέρνηση. Η δική σας ευθύνη είναι να μιλήσετε με τους πολλούς, να παραμερίσετε τις κλειστές συνιστώσες του κόμματός σας, να μιλήσετε με τους πολλούς», είπε ο Στ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «σας στηρίζουμε στη διαπραγμάτευση, γιατί δεν θέλουμε να προχωρήσουμε στον παλιό δρόμο της λιτότητας, αλλά στον καινούριο δρόμο της ανάπτυξης». Πρότεινε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι «θα χρειαστεί μία συμμαχία της δημιουργικής προοδευτικής Ελλάδας για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά».

Όμως ο Πρωθυπουργός διαφώνησε επισημαίνοντας στον επικεφαλής του Ποταμιού: «αν θέλετε να καταφέρετε να ταυτιστείτε με τους άλλους δύο, υπάρχουν άλλοι προσφορότεροι τρόποι να το κάνετε, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ελπίζω ότι δεν θα το κάνετε».

 

Διαβάστε επίσης:

 Τσίπρας:Ο Θεοχάρης διόριζε εφοριακούς με emails (BINTEO)