ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μηνύματα σύγκλισης προσδοκά η Αθήνα στο Eurogroup

 Τι αναμένει το Μαξίμου στο Eurogroup.

 

 

 

Αισιόδοξη, αλλά και επιφυλακτική εμφανίζεται η κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους, προσδοκώντας να υπάρξουν μηνύματα σύγκλισης στο Eurogroup της Δευτέρας.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Σταθάκη, ενώ την ίδια ώρα συνεδρίαζε και η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, η οποία έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά και για σημαντική απόσταση που πρέπει να καλυφθεί, έτσι ώστε να είναι ορατή μια συμφωνία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναγνωριστεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η πρόοδος που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι αναμένουν θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου και υπογράμμιζαν το ζήτημα της ρευστότητας.

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ, σημείωναν οι ίδιες πηγές και επεσήμαναν πως η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πως, αντίθετα, από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει λάβει ρευστότητα.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, υπάρχει μια αισιοδοξία από την κυβέρνηση αλλά και μια ανησυχία για το ότι πρέπει να υπάρξει συναίσθηση και συνευθύνη από τους θεσμούς και την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έχει πάρει πάνω του την υπόθεση «συμφωνία» αναμένεται να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τις επαφές που ήδη έχει με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Διαβάστε επίσης:

 Ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές. Τα τέσσερα σημεία – «αγκάθια»