ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του eurogroup. Live η κοινή δήλωση

Μια δήλωση αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσης της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών, με την υποσημείωση ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, αναμένεται από τη συνεδρίαση του Eurogroup, που ολοκλήθηκε πριν από λίγο στις Βρυξλέλλες.

Το ανακοινωθέν του Eurogroup: 

Το Eurogroup σήμερα εξέτασε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και των θεσμών και χαιρετίζει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα και καλωσορίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας για να βρεθεί λύση μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις παραμείνει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Μόλις οι θεσμοί φτάσουν στην τελική συμφωνία το Eurogroup θα αποφασίσει για τις εκταμιεύσεις που θα πραγματοποιηθούν πάνω στη συμφωνία.

Ντάισελμπλουμ: 

  • Λεπτομερής καταγραφή όλων όσων πρέπει να γίνουν πριν καταλήξουμε, πάνω όμως στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου
  • Καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών Αρχών να λειτουργήσουν πιο γρήγορα για να φτάσουμε στην τελική συμφωνία. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου εξακολουθεί να είναι το πλαίσιο πριν φτάσουμε στις εκταμιεύσεις
  • Καλύψαμε μια σειρά από πολλά θέματα, ήταν ένα πλήρες Eurogroup. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο ενδιαφέροντος. Οι θεσμοί μας ενημέρωσαν για τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές. Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, έχουμε πρόοδο με πιο θετικές συζητήσεις

Μοσκοβισί: 

  • Για το ΦΠΑ η Ελλάδα θέλει ανεξάρτητη Αρχή για την είσπραξη και επιτέλους μιλήσαμε με σαφήνεια για τα κόκκινα δάνεια. Οι συντάξεις και η αγορά εργασίας είναι ζητήματα που μένουν ανοιχτά. Η ελληνική πλευρά λέει πως έχει κόκκινες γραμμές σε αυτά αλλά πρέπει να φέρει και σαφείς προτάσεις για να καταλήξουμε στην τελική συμφωνία. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, όλα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
  • Συμφωνώ με τον Γερούν. Σε σχέση με την τελευταία συνάντηση έχουμε πρόοδο και νέο πνεύμα. Έχουμε αποτελεσματικές ανταλλαγές και καλύτερης ποιότητας συζητήσεις.