ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελογιαννάκης κατά Φίλη για τα λείψανα των αγίων

Κατάφερε να «ταράξει τα νερά» και πάλι  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος έβαλε κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματός του Νίκου Φίλη για τα όσα δήλωσε από την πλευρά του κατά του  υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, σχετικά με την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους. 
  
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας στην εκπομπή του Κ. Μπογδάνου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι τις δηλώσεις του  κ. Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας τις χαρακτήρισε «ατόπημα», και υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει διαπιστώσει την θαυματουργική ιδιότητα των λειψάνων.
  
«Θα μιλήσω ως γιατρός. Στα 20 χρόνια της ενεργού ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει και γι' αυτό ακριβώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση και την καύση των νεκρών, γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα – με την καύση δεν υπάρχουν», υποστήριξε ο κ.Μιχελογιαννάκης.

Σε ερώτηση μάλιστα για το τι σχέση έχει η ταφή ενός οποιουδήποτε νεκρού με τα λείψανα που τιμά μία θρησκεία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μία ερώτηση: «Το ποιος θα γίνει άγιος ποιος το ξέρει;».  

«Δεν στέκομαι μόνο σε αυτό που όταν εμείς οι καρδιολόγοι φτάσουμε στο "αμήν", λέμε "παναγία μου" και "θεέ μου", που όλοι το λέμε » πρόσθεσε σχετικά με την δύναμη της πίστης.   
 
Σάλο πάντως έχει προκαλέσει στα social media το γεγονός ότι με τα όσα είπε στη συνέχεια ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίσθηκε να αγνοεί , παρότι ιατρός,  ότι το AIDS δεν μεταδίδεται με το σάλιο, αναφερόμενος σε μία  καθηγήτρια της Ιατρικής Αθηνών και διευθύντριας σε κεντρικό νοσοκομείο.  «Είχε πάει στο Παίδων, στα παιδάκια με το AIDS και κοινωνήσανε, και της λέει ο παπάς "να κοινωνήσεις κι εσύ". Ολοι εμείς οι γιατροί τρελαθήκαμε, λέμε "αμάν τώρα, ξέρεις, μεταδίδεται με το σάλιο"».

Σύμφωνα με τον κ.Μιχελογιαννάκη η καθηγήτρια απάντησε ότι «"κοινωνώ, διότι πιστεύω ότι η δύναμη του Θεού θα με κάνει να μην κολλήσω", παρότι υποκειμένικα λέει ότι "θα κολλήσω"».
  
Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε: «είναι το πιο σημαντικό που έχω ακούσει, είναι μία μαρτυρία».