ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Εγώ και ο Μπουτάρης είμαστε αναρχικοί

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία του χάρτη εγκληματικότητας της Θεσσαλονίκης πρόκειται να υπογράψουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα αντιεγκληματικά μέτρα σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής.

 

Στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχείο, ο κ. Πανούσης είπε: «Είναι μια ευχάριστη εμπειρία να μιλάει κανείς με τον δήμαρχο, είναι ευχάριστη εμπειρία να συνομιλούν δύο άνθρωποι που κατέχουν αξίωμα και είναι αναρχικοί στη σκέψη και στη δράση. Ήρθαμε για να προσφέρουμε και όχι για να αποκτήσουμε όνομα. Δεν θα κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί ούτε της πόλης, ούτε της αστυνομίας».

Ο κ. Μπουτάρης με τη σειρά του ανέφερε ότι «συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη όμως όποιο μέτρο κι αν πάρουμε αν δεν εφαρμοστεί συστηματικά δε θα βελτιωθεί η κατάσταση» και πρόσθεσε: «Αλλάζει η μορφή της αστυνομίας. Δεν είναι πια μπαμπούλας. Υπάρχει κακό παρελθόν και πρέπει να το ξεπεράσουμε».

Στο περιθώριο της συνάντησής τους, ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε και για τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη μεταξύ της χώρας μας και των πιστωτών της. Ο κ. Πανούσης απάντησε ότι «υπάρχει η διαπραγμάτευση, υπάρχει όμως και η διακυβέρνηση. Πρέπει να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση προφανώς με έντιμο τρόπο και το λιγότερο κόστος για τους πολίτες, αλλά πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος. Δεν μπορούμε όλα να τα παραπέμπουμε στη διαπραγμάτευση».

Διαβάστε επίσης:

 Μπουτάρης: Με τους Τούρκους είμαστε αδέλφια, με τους Εβραίους συνέταιροι