ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύννεφα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Αρχισαν οι γκρίνιες ανάμεσα στους συνεταίρους της συγκυβέρνησης. Δεν είναι μόνο η άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, είναι και το μοίρασμα θέσεων.

 

Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης,  σε συμφωνία ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο αποφασίστηκε η αναλογία 9 προς 1 στους διορισμούς. Δηλαδή, θα διορίζουν οι συριζαίοι εννέα και οι ΑΝΕΛ έναν, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν κρατήθηκε.

Εκείνο που μου είπαν είναι ότι οι των ΑΝΕΛ τα έχουν με τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, «που εφευρίσκει συνεχώς τρόπους για να διορίσει τους δικούς του». Υπήρξαν ακόμη γκρίνιες και για το Φεστιβάλ Κάνναβης που στηρίχθηκε από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, γκρίνια για τον Ν. Φίλη που επιτέθηκε στον Π. Καμμένο για την υποδοχή αρχηγού κράτους που επιφύλαξε στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

Ισως όμως το πιο σημαντικό είναι η προειδοποίηση που απευθύνει τελευταίως προς κάθε κατεύθυνση η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη ότι «το κόμμα της θα αποσυρθεί αμέσως από τη συγκυβέρνηση σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας φέρει νέα μέτρα» – κι ας παραμονεύουν να γίνουν κυβέρνηση, όπως συμπληρώνει, οι του Ποταμιού που πιστεύουν στον… ισοπεδωτικό εθνομηδενισμό.