ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσιο: Νέο μισθολόγιο από το 2016-«Ψαλίδι» στα επιδόματα και την «προσωπική διαφορά»

Πρώτοι στο στόχαστρο για μειώσεις μπαίνουν περίπου 66. 000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά και στη συνέχεια όλα τα επιδόματα πέραν του μισθού που προβλέπονται στο δημόσιο και ειδικά εκείνα που δίδονται ανά υπηρεσία και δεν ισχύουν για όλους…με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα στο Δημόσιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό.

Επίσης η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών και καταβολή υψηλότερων επιδομάτων για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνής είναι οι βασικές αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων για τη σύνταξη του νέου μισθολογίου, το οποίο αναμένεται να ισχύσει από το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» η λήψη μέτρων για παρεμβάσεις στο μισθολόγιο του Δημοσίου με αναδιάρθρωση των μισθών και του βαθμολογίου αποτελεί ένα από τα θέματα, που εξακολουθούν να θέτουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Στο στόχαστρο έτσι μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης στους οποίους πάγωσαν οι περικοπές πέραν του 25% που έγιναν στο δημόσιο με βάση το μνημόνιο.

Στο τραπέζι βρίσκεται, τέλος, και η πρόταση για δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών με την ενσωμάτωση του αντίστοιχου επιδόματος ισολογισμού που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους του ιδιωτικού τομέα.

Όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση σε αυτό το επίπεδο θα διαρκέσει ακόμη αρκετό καιρό με στόχο να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο χρόνο

Διαβάστε σχετικά:

 Σοκ για το Δημόσιο οι απαιτήσεις των δανειστών – Τι αλλαγές ζητάνε