ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδυνατισμένος και μαυρισμένος ο Χριστόδουλος Ξηρός

Εμφανώς αδυνατισμένος και μαυρισμένος εμφανίστηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός σήμερα στο Εφετείο Αθηνών για να δώσει συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση του σχεδίου «Γοργοπόταμος».

 

Στις φωτογραφίες δεν θυμίζει τίποτα από την πλούσια ξανθιά κώμη που είχε αφήσει για να «καμουφλαριστεί». Ο Ξηρός έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος, βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν, ζήτησε από τον ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο επιπλέον χρόνο για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει λάβει γνώση όλων των στοιχείων.

Ο Ξηρός φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία γιατί είναι σε ηλεκτρονική μορφή και δεν του έχει δοθεί, στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται, πρόσβαση σε υπολογιστή. Φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται πως δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τα γυαλιά του και δεν του παρέχεται στυλό ώστε να μπορεί να κρατά σημειώσεις.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν προτίθεται να δώσει στον ανακριτή επί της ουσίας απαντήσεις σχετικά με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών για την απόδραση κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά θα απολογηθεί με πολιτική δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

 Τράπεζα… Βουλή- Έδωσε δάνεια σε 12 βουλευτές για μια… οικονομική ανάσα