LIFESTYLE

Πορνό ή ποπ; Φυλάκιση 10 ετών σε 21χρονη για «πορνογραφικό» βίντεο

Τραγουδίστρια από την Ουγκάντα αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκισης για ένα βίντεο κλιπ, το οποίο θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους σκληρούς νόμους της χώρας κατά της πορνογραφίας.

 

Η Jemimah Kansiime είναι το πρώτο άτομο που διώκεται υπό την αυστηρή νομοθεσία της χώρας κατά της πορνογραφίας. Οι συντηρητικοί πολιτικοί της Ουγκάντα θεώρησαν ότι το μουσικό βίντεο της 21χρονης τραγουδίστριας Jemimah Kansiime παραβιάζει τη νομοθεσία και ότι πρέπει να τιμωρηθούν τόσο η ίδια όσο και ο σκηνοθέτης του βίντεο.

Στο εν λόγω βίντεο που δημιούργησε για την προώθηση του νέου της τραγουδιού «Ensolo Yange», η Kansiime χορεύει προκλητικά φορώντας ένα μπικίνι και απλώνει αφρό στο κορμί της.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο, η Kansiime μπορεί να περάσει μέχρι και 10 χρόνια στη φυλακή, αν κριθεί ένοχη για «εσκεμμένη και παράνομη παραγωγή, εμπορία, εισαγωγή και πώληση πορνογραφικού υλικού».

Οι επικριτές της αυστηρής νομοθεσίας αναφέρουν ότι η απόφαση αποτελεί μέρος ενός αυξανόμενου αντι-φιλελεύθερου κινήματος, το οποίο περιλαμβάνει επίσης αυστηρή νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων, σε μια χώρα όπου ο θρησκευτικός συντηρητισμός βρίσκεται σε άνοδο.

πηγή : thetoc.gr