ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Σαμαρά για να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ

Παίκτης με γερά νεύρα στην εσωκομματική σκακιέρα έχει αποδειχθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς από τις 25 Ιανουαρίου, που το κόμμα του έχασε τις εκλογές, έχουν περάσει ήδη 4 μήνες και, παρά τους τριγμούς από τα καθημερινά πυρά των κορυφαίων στελεχών της παράταξης, παραμένει στο τιμόνι της Ν.Δ., χωρίς να έχει εκδηλωθεί κάποια θεσμική πρωτοβουλία αμφισβήτησής του. 
 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου κατάφερε να εξασφαλίσει ανακωχή στο εσωκομματικό στρατόπεδο μέχρι να ανακοινωθεί η συμφωνία, φθάνοντας ουσιαστικά μέχρι τον Ιούνιο, που αποτελεί χρονικό ορόσημο για όλες τις εξελίξεις, δεδομένου ότι ακολουθεί η θερινή ραστώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο κ. Σαμαράς σε ένα πολιτικό περιβάλλον όπου βασική προτεραιότητα είναι το συμφέρον της χώρας και η ανάκαμψη της οικονομίας, με στοχευμένες πολιτικές κινήσεις που θα εκδηλωθούν σε συγκεκριμένο χρόνο, θα δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες και θα επιχειρήσει να πάει μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οπότε και θα διεξαχθεί τελικά το τακτικό εθνικό συνέδριο του κόμματος.

Τα απανωτά Γιούρογκρουπ  λειτούργησαν υπέρ του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος, επικαλούμενος την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα, έπεισε όσα στελέχη σκέφτονταν να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες αμφισβήτησης, που είχαν αρχίσει να παίρνουν μορφή, ότι «θα πρέπει να περιμένουμε, να δούμε τη συμφωνία και στη συνέχεια να δούμε τι θα κάνουμε», έχοντας ως δεδομένο ότι με το που θα μπει ο Ιούλιος και ξεκινήσουν τα… μπάνια του λαού, κάθε πολιτική εξέλιξη μετατίθεται για το φθινόπωρο.