ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνήθηκε να βγει από την κλούβα με χειροπέδες η Σταμάτη

Ολοκλήρωσε την κατάθεση της στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου η Βίκυ Σταμάτη. Η εισαγγελέας κάλεσε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ικανοποιώντας σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. 

 

Το πρωί, όταν το όχημα που μετέφερε τη Βίκυ Στάματη από το Δρομοκαΐτειο έφτασε στο Εφετείο, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αρνήθηκε να κατέβει και να περπατήσει με τις χειροπέδες μια απόσταση λίγων μέτρων μέχρι την είσοδο του γκαράζ του κτιρίου. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά το όχημα να έρθει πιο κοντά στην γκαραζόπορτα, προκειμένου η Βίκυ Σταμάτη να οδηγηθεί στην εισαγγελέα χωρίς να τη δουν με χειροπέδες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε τουλάχιστον ενα συγκεκριμένο περιστατικό, για το οποίο είχε άμεση γνώση βάζοντας στο στόχαστρο της εισαγγελίας διαφθοράς συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Ωστόσο, επειδή πηγή γνώσης όσων κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη είναι ο σύζυγός της, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να καταθέσει. Επίσης αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας διαφθοράς.

Αφορμή για τη νέα κατάθεση της στάθηκαν όσα προηγουμένως είχε πει στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αμέσως μετά την 24ωρη απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τη σύλληψή της. Τότε η Βίκυ Σταμάτη είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να κάνει αποκαλύψεις για τις μίζες, αλλά τελικά είχε μιλήσει για δύο πολιτικούς από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που, όπως είχε ισχυριστεί, επιθυμούν την εξόντωση της ίδιας και του συζύγου της. 

Η πολύωρη κατάθεση της στον εισαγγελέα τότε, είχε επικεντρωθεί κυρίως στις συνθήκες που -κατά τους ισχυρισμούς της- την οδήγησαν στην απόδραση. Τότε, μόλις είχε απορριφθεί η πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης της.

Συμπτωματικά, τώρα που κλήθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς να καταθέσει στο πλαίσιο των ερευνών για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, έχει υποβάλει στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, την 6η αίτηση αποφυλάκισης της.