ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Economist: Οι άγριοι του ΣΥΡΙΖΑ…

«Θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή;»…Mε αυτό το ερώτημα, που είχε θέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει το δημοσίευμα του Economist, που είναι αφιερωμένο στους… «άγριους»του κυβερνώντος κόμματος.

Οι "επαναστάτες", λέει ο Economist, ελέγχουν 20-30 βουλευτές σε σύνολο 149 μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αριθμός όμως που μπορεί να αποδειχθεί ικανός για να μην περάσει η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως ανάμεσά τους υπάρχουν Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές (όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ.

Αναφέρεται επίσης και στον Γιάννη Μηλιό, ως μια από τις βαρύνουσες προσωπικότητες στο χώρο των οικονομολόγων του κόμματος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την αναβολή καταβολής των δόσεων.

«Μέχρι στιγμής ο κ. Τσίπρας έχει κρατήσει στο πλευρό του το κόμμα εν μέρει με το να δίνει ηχηρές "παραστάσεις" απείθειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ εν μέσω διαπραγμάτευσης. Ο κίνδυνος από αυτό είναι ότι μπορεί τελικά να μετατραπεί σε αδυναμία πληρωμής των πιστωτών.

Κλείνοντας ο συντάκτης θέτει το ερώτημα «Θα ήταν αυτό μια καταστροφή;» Αν αυτή η λεπτή ισορροπία συνεχιστεί ο κ. Λαφαζάνης μπορεί σύντομα να μάθει την απάντηση στην προβοκατόρικη ερώτησή του.

Διαβάστε σχετικά:

 NY Times σε Τσίπρα: Διώξε τους ακραίους και κάνε εκλογές

 Λαφαζάνης : Οι πιστωτές επιδιώκουν να εξοντώσουν κυβέρνηση και χώρα