ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρεις ληστές του Διστόμου συνεργοί των Μαζιώτη – Παλαιοκώστα

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με συμμετοχή των ανδρών της ΕΚΑΜ και ειδικού κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή του Μαράθου Νέας Αγχιάλου κοντά στον Βόλο.

 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν σύλληψη δύο καταζητούμενων για ληστείες τραπεζών. Πρόκειται για τους λεγόμενους "ληστές του Διστόμου".

Πιθανότατα έχει γίνει εντοπισμός του κρησφύγετου των Δραβίλα, Πετρακάκου και Χριστοδούλου.

Ένας εκ των τριών φέρεται να αυτοκτόνησε.

Ο Γιώργος Πετρακάκος ο Σπύρος Δραβίλας και ο Σπύρος Χριστοδούλου έχουν κατά καιρούς δράσει για λογαριασμό του Παλαιοκώστα και του Μαζιώτη ενώ εμπλέκονται σε πρόσφατες ληστείες στην Λάρισα.

Το τελευταίο διάστημα η αντιτρομοκρατική φαίνεται πως είχε εντοπίσει τα ίχνη τους και τους παρακολουθούσε.

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη ενώ ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο τραυματίας που φέρεται να αυτοκτόνησε.

Πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ζωντανοί έχουν συλληφθεί ο Πετρακάκος και ο Χριστοδούλου που παραδόθηκαν ενώ ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε με τον Σπύρο Δραβίλα. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση.

Ο Πετρακάκος φέρεται να είναι ο υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες. Είχε συνεργαστεί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά.

Ο Χριστοδούλου εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών τραπεζών ενώ έχει εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Ο Δραβίλας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική απόδραση του Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό, το 2006, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο επέβαινε στο ελικόπτερο.