ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα και δανειστές κοντά σε συμφωνία για ΦΠΑ… τεσσάρων ταχυτήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

Την ίδια ώρα, εκτός του ΦΠΑ στο τραπέζι του Brussels Group βρίσκονται, ακόμη, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, αλλά και του τραπεζικού συστήματος. 

Η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, ενώ, όλες οι πλευρές φαίνεται πως συμφωνούν ότι οι συζητήσεις προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν ζητήματα όπως η φορολόγηση, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, του τραπεζικού συστήματος κ.ά.

Κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, τόσο στο τεχνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των επικεφαλής του Brussels Group, ενώ – όπως οι ίδιες πηγές σημείωναν – ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται σε διαφορά επίπεδα, και στο πολιτικό πεδίο. 

Διαβάστε επίσης: