ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θέλει να τον δει ούτε ζωγραφιστό- Γιατί ο Τσίπρας απείλησε να μην πάει στις Βρυξέλλες

Για να πειστεί ο Πρωθυπουργός να μπει στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες έγιναν αρκετά τηλεφωνήματα από την Αθήνα…

Αυτή η κόντρα κρατάει καιρό ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και στον Γερούν Ντάισελμπλουμ (φωτογραφία). Μόλις πληροφορήθηκε ο κ. Τσίπρας ότι στη συνάντηση που θα είχε με τον κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες θα ήταν παρών και ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν ήθελε να μπει στο αεροπλάνο.

Δεν ήθελε να πάει στις Βρυξέλλες. Καλύτερα στην Αθήνα, παρά να συναντούσε ξαφνικά τον πρόεδρο του Eurogroup, για τον οποίο, να υπενθυμίσω, δεν τρέφει και τα καλύτερα των αισθημάτων. Δεν πέρασαν άλλωστε και πολλές ημέρες που τον είχε «φωτογραφίσει» σε ομιλία του, ζητώντας του μάλιστα να σιωπήσει εάν θέλει να επιτευχθεί η συμφωνία. Μια δήλωση που επανέλαβε λίγα 24ωρα αργότερα και ο στενός συνεργάτης του Ν. Παππάς.

Για να πειστεί ο Πρωθυπουργός να μπει στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες έγιναν αρκετά τηλεφωνήματα από την Αθήνα προς τον κ. Γιούνκερ. Στο τέλος ο κ. Τσίπρας μπήκε στο αεροπλάνο, έχοντας προφορική διαβεβαίωση ότι δεν θα ήταν παρών στη συνάντηση ο Γερούν.

πηγή: Βηματοδότης