ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ- Το «όχι» του πρωθυπουργού

Πάνω από 70 λεπτά διήρκησε η επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αργά το βράδυ της Πέμπτης.

 

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στους συνομιλητές του ότι η πρόταση των δανειστών δε μπορεί να γίνει δεκτή ως βάση διαπραγμάτευσης, καθώς δεν ενσωματώνει την πρόοδο που έγινε στο Brussels Group και γυρίζει τις συζητήσεις 4 μήνες πίσω. Η συζήτηση πάντως έγινε σε «καλό και εποικοδομητικό κλίμα» παρά την απόσταση που χωρίζει τις θέσεις Ελλάδας και θεσμών.

Η επικοινωνία των τριών ηγετών ήρθε λίγες ώρες μετά την συνάντηση των Βρυξελλών και την άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αποδεχθεί τις προτάσεις των πιστωτών, αλλά και την σταθερή θέση που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας προς συνεργάτες του σήμερα ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτές ακραίες προτάσεις.

Κατά την συνομιλία εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ανέφεραν μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την εκτεταμένη συνομιλία που οι τρεις είχαν την περασμένη Κυριακή, είναι η δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που οι τρεις ηγέτες επικοινωνούν για τιε εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. 

Μάλιστα επίκειται και νέα συνάντηση μεταξύ του έλληνα Πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εντός των επομένων ημερών.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

 «Οργή» από Λαγκάρντ: Αρνητικά σχόλια για τη μη καταβολή της δόσης από την Ελλάδα