ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι οι… καυτοί διάλογοι από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή

Μπορεί η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στη Βουλή να χαρακτηρίστηκε από τους γενικώς χαμηλούς τόνους , ωστόσο δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και φυσικά της Προέδρου της Βουλής. 

 

Τα πρακτικά της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης δημοσιεύθηκαν πριν από λίγο και αυτά είναι τα εκτενή και απολαυστικά αποσπάσματα τα οποία δεν κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να τον «τσιγκλίσει» για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όπως προβλέπεται στο κείμενο της ελληνικής πρότασης με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ώρα αυτή είναι η ώρα της στήριξης της πρότασης αυτής εδώ της Κυβέρνησης, μία πρότασης σαράντα εφτά σελίδων, η οποία δεν έγινε χωρίς κόστος.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πρόεδρε, για το ΦΠΑ στα νησιά θα πείτε τίποτα;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Στα τέσσερα» εσείς.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα των ΑΝΕΛ και την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

«Στα τέσσερα».

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι σαράντα εφτά σελίδες και το λέγατε προδοσία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μία Κυβέρνηση…

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για το ΦΠΑ στα νησιά δεν θα πείτε κάτι; Είναι σαράντα εφτά σελίδες και το λέγατε προδοσία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Παρακαλώ τους βιβλιοπώλες!

Η κατάσταση ηρέμησε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και μια νέα αναφορά του Πάνου Καμμένου ότι η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για τους νησιώτες και όχι για όσους απολαμβάνουν σαμπάνιες στη Μύκονο άναψε ξανά τα αίματα. Στη συζήτηση μάλιστα παρενεβλήθη και το θέμα της αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο με τον γ.γ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα να παρεμβαίνει και να λέει στον κ. Καμμένο ότι κοροϊδεύει τον λαό:

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και για να μην ανησυχείτε, η Κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κάνει καμία συμφωνία που θα προχωρήσει σε παραβίαση του άρθρου 101 του Συντάγματος για τη φορολογία στα νησιά. Βέβαια, προσέξτε. Στις καρέκλες που ξαπλώνουν κάποιοι στο Nammos, όταν θα πιουν την «Ντομ Περινιόν» θα την πληρώσουν στο ΦΠΑ του 23%! Τους νησιώτες προστατεύουμε.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και την πτέρυγα των ΑΝΕΛ)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα, στο Nammos χαρίσατε 5 εκατομμύρια, κύριε Πρόεδρε!

(Θόρυβος και γέλωτες στην Αίθουσα)

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν προχωρήσετε να δείτε και το υπόλοιπο του μειλ Χαρδούβελη, θα δείτε ότι στη σελίδα 3 για τα νησιά προβλεπόταν ΦΠΑ στα ξενοδοχεία 13%. Αφήστε, λοιπόν, τα παραμύθια για τα νησιά. Ξέρουν ποιοι τους στηρίζουν και σας το απέδειξαν σε αυτές τις εκλογές.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είχαν έκπτωση 30%, δεν τα ξέρεις καλά. Ούτε αυτά τα ξέρεις!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αντιλαμβάνομαι ότι τα κόμματα του χθες έχουν μπει σε μια λογική επιλογής νέου ηγέτη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Τι λέει;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αντιλαμβάνομαι, επίσης, ότι γίνεται μια προσπάθεια ο καθένας εδώ να παρουσιάσει τον εαυτό του για το επόμενο συνέδριο. Γι’ αυτό απευθύνομαι στους Βουλευτές και στις Βουλευτές, οι οποίοι θα λάβουν την απόφαση σήμερα το βράδυ, να πουν ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους τους: Στηρίζουν την πρόταση Γιούνκερ και δανειστών για κατάργηση του ΕΚΑΣ, ναι ή όχι;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι είπαμε!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στηρίζουν την πρόταση για 10% στη ΔΕΗ, που σημαίνει μαγκάλια και νεκρούς, ναι ή όχι;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: Όχι!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είπατε «όχι», κύριε Μπούρα; Να το πείτε και στους υπολοίπους.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πρόσεξε μην τα ψηφίσεις εσύ, για να μείνεις Υπουργός!

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είμαστε δεξιοί, δεν είμαστε πασπαρτού.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Κακλαμάνη, είστε Αντιπρόεδρος της Βουλής!

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Αλλού να πείτε αυτά!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κάποιοι άλλοι συνέταιροί σας του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου», λες και εμείς δεν είμαστε Ευρωπαίοι, λένε ότι ψηφίζουν ό,τι τους φέρουν. Αυτό είναι άλλη πρωτοτυπία! Όποια συμφωνία και εάν έρθει, την ψηφίζουμε.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Για την Κάρπαθο θα μας πεις τίποτα;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νόμιζα ότι ενδιαφέρεστε μόνο για τη Μύκονο, κύριε Κακλαμάνη. Να σας πω για την Κάρπαθο.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα των ΑΝΕΛ και την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέλουμε για τη βάση στην Κάρπαθο!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω για την Κάρπαθο και να απαντήσω και στο ΚΚΕ. Δεν υπάρχει θέμα δημιουργίας καινούργιας βάσεως πουθενά. Προτείναμε τη μεταφορά αεροπορικών δραστηριοτήτων από το αεροδρόμιο της Σούδας στην Κάρπαθο.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, συμφωνείτε για την Κάρπαθο; Γιατί δεν μιλάτε;

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα φύγει από τη Σούδα η αεροπορική δραστηριότητα και θα πάει στην Κάρπαθο. Εάν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα να μεταφερθεί από την Κρήτη σε ένα νησί της Δωδεκανήσου του οποίου ο αεροπορικός κήπος έχει το Καστελόριζο, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σας το εξηγήσω τώρα αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Τι να «επεκταθεί» σε νησί; Τι σημαίνει αυτό; Μιλήσατε για νέα νατοϊκή βάση. Αλλά και η επέκταση δεν είναι λιγότερο κακό! Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό, αυτό κάνετε!

Λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του ο Πρόεδρος των ΑΝ.Ελ επεσήμανε ότι το κόμμα του δεν ψήφισε τα 100 εκατομμύρια του Μεγάρου Μουσικής και ότι δεν θα τα δώσει προκαλώντας έτσι την οργισμένη αντίδραση από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας με τους «γαλάζιους» βουλευτές να του υπενθυμίζουν ότι είναι ψηφισμένο από την κυβέρνηση στην οποία σήμερα είναι Υπουργός. Αναλυτικά:

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και επειδή έρχεται το θέμα των νησιών, το σύνολο του ΦΠΑ μεταξύ του χαμηλότερου και του υψηλότερου δείκτη είναι 80 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς δεν ψηφίσαμε τα 100 εκατομμύρια του Μεγάρου Μουσικής! Τόσα είναι για να επιβιώσουν τα νησιά.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα των ΑΝΕΛ)

Ε, λοιπόν, δεν θα τα δώσουμε!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αφού το ψήφισε η Κυβέρνηση!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το ψήφισε η Κυβέρνηση!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κακώς το ψήφισε η Κυβέρνηση!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, δεν έχετε τα 100 εκατομμύρια!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς εκεί που διαφωνούμε…

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αφού το ψήφισε η Κυβέρνηση καλώς ή κακώς και είστε Υπουργός σε αυτήν την Κυβέρνηση! Άρα, ψέματα λες! Μας κοροϊδεύεις!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χάνετε ψήφους τώρα ουρλιάζοντας! Σας παρακαλώ! Χάνετε ψήφους έτσι!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ας χάσω ψήφους, αρκεί να βλέπω εσένα να κάνεις σαρδάμ!

Η δευτερολογία του Προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και η αναφορά του πως ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την τρόικα της δραχμής προκάλεσαν νέο κύκλο έντασης με τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ να τον αποκαλεί ψεύτη:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η τρόικα της δραχμής υπάρχει στη χώρα. Είναι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ. Το επιβεβαιώνει η τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Είναι, βέβαια, οι ΑΝΕΛ και είναι, βέβαια, η Χρυσή Αυγή. Ποια είναι η σχέση και ποιο είναι το όριο ανοχής ενός Πρωθυπουργού που θέλει να είναι Πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας με την τρόικα της δραχμής; Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: Είσαι ψεύτης!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Υπάρχει κάτι ακόμα.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: Είσαι ψεύτης! Ούτε μια…(Δεν ακούστηκε)

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: …(Δεν ακούστηκε)

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Ψαριανέ, μην κάνετε χειρονομίες!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Μπορείτε να προσέχετε και δεξιά σας, κυρία Πρόεδρε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ελάτε, ελάτε, κύριε Θεοδωράκη! Γιατί από εδώ βλέπουμε πολλά, βλέπουμε και αυτά που δεν βλέπουν άλλοι.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Ποταμιού)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: …(Δεν ακούστηκε).

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, ο κ. Κουΐκ σηκώθηκε πρώτος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Κύρια Κωνσταντοπούλου, έχετε αποδείξει και στο παρελθόν -και δεν πρέπει να εκτίθεστε- ότι έχετε ένα πρόβλημα με την όρασή σας στα άκρα δεξιά. Δεν τα προσέχετε πολύ. Ρωτώ, λοιπόν, την Κυβέρνηση: Πότε θα τελειώσει η διαπραγμάτευση; Δεν θα είναι η 14η Ιουνίου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αναμένω, κύριε Θεοδωράκη, να συμμετάσχει το Κόμμα σας στην Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: Τι είναι αυτά πάλι;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: …(Δεν ακούστηκε).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν έχω καμία διάθεση…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα να συμμετάσχετε σε αυτή τη διεκδίκηση που ανάγεται στα εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Ποταμιού)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου…

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ: Ο Χριστός και η Παναγιά!

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Έλεος!

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: …δεν είμαι τόσο παλιός στη Βουλή, αλλά νομίζω ότι αυτό που κάνετε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αλλά επειδή το θέτετε, να σας πω: Εγώ είχα το θάρρος μέσα στο Βερολίνο μετά από συνάντησή μου με τον Αντικαγκελάριο να θέσω όχι ως ηθικό ζήτημα, που έθεσε ο Πρωθυπουργός, το ζήτημα του κατοχικού δανείου. Το έκανα μέσα στο Βερολίνο και είναι αυτή η θέση του Ποταμιού. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Ποταμιού).Δεν μίλησα με άλλη γλώσσα στο Βερολίνο και με άλλη γλώσσα στην Αθήνα για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό είναι το Ποτάμι.

Λίγη ώρα αργότερα η κα Κωνσταντοπούλου θέλησε να απαντήσει στη μομφή του Σταύρου Θεοδωράκη και την απόφαση του Ποταμιού να μην συμμετέχει στην Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων λόγω της προεδρίας της κ. Κωνσταντοπούλου με αποτέλεσμα νέο μπάχαλο:

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Δεν είναι δυνατόν να απαντάτε σε όλα, κυρία Πρόεδρε! Έλεος!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Είστε Αρχηγός Κόμματος;

(Θόρυβος-διαμαρτυρίες)

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και είναι ανεξήγητο γιατί απ’ όλες τις Επιτροπές μόνον σε αυτήν δεν συμμετέχετε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν είστε ακόμη Αρχηγός Κόμματος!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε και να συμβάλλετε σε αυτή τη διεκδίκηση.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Είναι προκλητικό αυτό που κάνετε! Προσβάλλετε τη διαδικασία τώρα. Είναι εκτός Κανονισμού αυτό που κάνετε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να διαβάσετε καλύτερα τον Κανονισμό.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν είστε ακόμη Αρχηγός Κόμματος!

(…)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έλεος

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Είστε Πρόεδρος της Βουλής εσείς ή Πρόεδρος Κόμματος;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς είστε Βουλευτής που δεν έχει ψηφίσει το μνημόνιο, κύριε Ψαριανέ, κατά τα λεγόμενα του Προέδρου σας.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Φτιάξτε πρώτα το Κόμμα σας και μετά πείτε ό,τι έχετε να πείτε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, τι θα γίνει τώρα; Τι θα γίνει; Θα συνομιλείτε με Βουλευτές;

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και τα ευτράπελα καθώς μέσα στη γενική φασαρία ο Πάνος Καμμένος δεν άκουσε καλά τι του είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αποτέλεσμα να νομίσει ότι έβγαλε είδηση λαυράκι και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει στο συνέριο του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω κάτι, κύριε Βενιζέλο; Εγώ με το ΠΑΣΟΚ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό, γιατί εσείς είστε σταθεροί στις θέσεις σας. Εσείς ακολουθήσατε τη γραμμή του Γιώργου του Παπανδρέου. Τον στηρίξατε, εκείνος σας εγκατέλειψε και την πολιτική αυτήν, τη στηρίζετε μέχρι τώρα από το πρώτο μνημόνιο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Να έρθετε στο συνέδριο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα έρθει στο συνέδριο; Τώρα βγάλαμε και είδηση!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Μη διακόπτετε, κύριοι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας τα έλεγα για τον Παπανδρέου, αλλά δεν με ακούγατε τότε που ήταν η εποχή καλή.

Η τελευταία ένταση με εκτός μικροφώνου ομιλίες κατεγράφη στο κλείσιμο της δευτερολογίας του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην πιθανότατα τελευταία ομιλία του στη Βουλή ως Προέδρου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη να επισημαίνει με νόημα ότι είναι το κοινοβουλευτικό κύκνειο άσμα του Βενιζέλου.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Για να μην πληρώσει, όμως, η χώρα και το κόστος να είναι μόνο πολιτικό κόστος δικό σας και όχι εθνικό κόστος της χώρας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη συζήτηση, όπως γίνεται σε όλα τα κοινοβούλια των σύγχρονων κοινοβουλευτικών δημοκρατιών, χωρίς να χαμογελάτε, χωρίς αλαζονεία, χωρίς αυτή την αυταρέσκεια ότι πρώτη φορά εκφράστηκε η δημοκρατία…

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εσείς σε μας;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ναι, εγώ σε σας. Ειδικώς προσωπικώς σε σας, που εκθέτετε, προσβάλλετε και ταπεινώνετε τη χώρα, που ακκίζεστε χωρίς να έχετε συνείδηση της ευθύνης σας και πολιτικά και προσωπικά. Και έχετε το θράσος να λέτε…

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Σε μας;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Σε εσάς. Ναι, σε σας και στον κ. Τσίπρα που σας διόρισε και σας κρατά στη θέση αυτή.

(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν ντρέπεστε;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ναι, να ακούσετε τι λέει η Αντιπολίτευση! Να τη σεβαστείτε!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Ηρεμήστε, κύριε Βενιζέλο! Έλεος! Μας κουνάτε και το δάκτυλο!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Γιατί αν δεν σέβεστε το διάλογο και την αλήθεια, τότε δυστυχώς οι οιωνοί είναι πολύ κακοί για τη χώρα!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Το κύκνειο άσμα σας είναι αυτό, κύριε Βενιζέλο! Το κύκνειο άσμα σας!