ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξένα ΜΜΕ: Οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι αξιόπιστες, λένε αξιωματούχοι

Οι νέες προτάσεις που υπέβαλε την Τρίτη προς τους δανειστές της η Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

 

 

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.

Νωρίτερα, πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα ένα νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων επτά σελίδων -οι τρεις είναι προτάσεις για τα δημοσιονομικά και οι υπόλοιπες για τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών- προς τους δανειστές της με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ καθώς και τη συνδρομή του ESM για να πληρώσει  τα ομόλογα της EKT.

Διαβάστε επίσης: