ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μέρκελ… διώχνει τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις!

Έντονη φημολογία για απόσυρση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, με εντολή της Άνγκελα Μέρκελ, πυροδοτούν δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ για “ρήγμα” μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών της.

 

Αν και τις τελευταίες μέρες φουντώνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χάσμα μεταξύ των απόψεων της Μέρκελ και του Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα, επισήμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε την Τρίτη πως έχει “σαφή, κοινή θέση” με την Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς.

Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου ZDF, ο Σνάιντερ έκανε λόγο για “διάσπαση” στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών, και άρα και της κυβέρνησης, και υποστήριξε πως πλέον ο ρόλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις διαπραγματεύσεις μοιάζει με αυτόν του Αλέξη Τσίπρα:

“Έχει ανακαλέσει τη διαπραγματευτική εντολή”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Σόιμπλε “μπορεί να δίνει συνεντεύξεις, αλλά πλέον όχι να διαπραγματεύεται”.

Προέβλεψε εξάλλου ότι τελικά οι Χριστιανοδημοκράτες θα συσπειρωθούν γύρω από τηΓερμανίδα καγκελάριο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση “αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει”.

Ο Σνάιντερ δήλωσε πάντως “σχετικά σίγουρος” ότι αν όχι αυτήν την εβδομάδα, τότε την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.