ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Και αστυνομικός μεταξύ των εκβιαστών που συνελήφθησαν

Δυο εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, μεταξύ αυτών και οι δύο αρχηγοί των εγκληματικών οργανώσεων, ο ένας στον Βόλο και ο άλλος στην Αθήνα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της μιας οργάνωσης είναι αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ο οποίος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων, πυρίτιδα και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα μέλη

των δυο εγκληματικών οργανώσεων "πουλούσαν προστασία" σε πέντε καφέ μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά του Βόλου, αλλά και σε αλυσίδα πρατηρίων υγρών καυσίμων, από τα οποία απαιτούσαν και εισέπρατταν μέχρι και 600 ευρώ μηνιαίως από το καθένα χωριστά.

Στη μία εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 6 άτομα και στην δεύτερη 3 άτομα. Η πρώτη λειτουργούσε σε δυο άξονες, υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση του αρχηγού της. Σ' αυτήν είχε ενταχθεί και ο αστυνομικός, ο ρόλος του οποίου ήταν η ενημέρωση του αρχηγού για τις κινήσεις των αστυνομικών αρχών.

Σε περίπτωση που οι εκβιαζόμενοι καταστηματάρχες δεν ενέδιδαν στους εκβιασμούς, τα μέλη των οργανώσεων προχωρούσαν ακόμα και στον εμπρησμό των καταστημάτων, όπως έγινε με το νυχτερινό κέντρο στις Αλυκές του Βόλου, αλλά και σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα του Βόλου, ενώ οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου συνεχίζονται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης των εγκληματικών οργανώσεων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι στον Βόλο, από τον Γενικό Επιθεωρητή Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ, ταξίαρχο Νικο Γιανέλλο, τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Γιάννη Τόλια και τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου Βασίλη Καραΐσκο.

Διαβάστε επίσης: