ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Κυριάκου στη Ζωή για το Κανάλι της Βουλής

Νέο κύκλο έντασης μεταξύ της αντιπολίτευσης και της Ζωής κωνσταντοπούλου προκαλεί η απόφαση των ιθυνόντων του Καναλιού της Βουλής να μην μεταδώσουν ζωντανά τη συνεδρίαση της ολομελείας η οποία συζητά το κατεπείγον φορολογικό νομοσχέδιο αλλά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος και την ακρόαση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κα Κωνσταντοπούλου και αποδίδοντας όσα συμβαίνουν σε προσωπική της εντολή χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός τη μη κάλυψη της συζήτησης του κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

«Είναι επιεικώς απαράδεκτα όσα συμβαίνουν. Το Κανάλι της Βουλής λειτουργεί ως προσωπικό εργαλείο προβολής των εργασιών της Προέδρου. Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι το Κανάλι εξελίσσεται σε εργαλείο προπαγάνδας υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας να σταματήσει η συνεδρίαση μέχρι να συνδεθεί το Κανάλι της Βουλής.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αν εκείνη την ώρα δεν προήδρευε και ήταν στα βουλευτικά έδρανα θα εξέφραζε την ίδια άποψη με αυτόν. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τόνισε ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν λαμβάνει υπ’όψιν της τη Διάσκεψη των Προέδρων και παραβιάζει συνεχώς το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, ενώ η Αντιγόνη Λυμπεράκη του Ποταμιού χαρακτήρισε ανεξήγητη τη μη προβολή της συνεδρίασης της Ολομελείας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επεσήμανε ότι το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης θα μπορούσε να συζητηθεί , δήλωσε όμως βέβαια ότι η αντιπολίτευση εγείρει τώρα τέτοιο ζήτημα για να επιτεθεί στην Πρόεδρο της Βουλής, οι πρωτοβουλίες της οποίας…ενοχλούν.