ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύσκολη θεωρεί την επίτευξη συμφωνίας ο Μητρόπουλος

Την απαισιοδοξία του για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, χαρακτηρίζοντας «σφοδρό» το Eurogroup της Πέμπτης, μετά τα τελεσίγραφα των ευρωπαίων αξιωματούχων.

 

 

 

«Στο Eurogroup ακούστηκαν με σφοδρότητα χοντρά πράγματα για την ελληνική πλευρά. Ήταν το πιο σφοδρό Eurogroup. Για πρώτη φορά, οι δανειστές χρησιμοποίησαν μηχανισμούς νομικού εκβιασμού απέναντι στη χώρα. Από χθες, έγινε δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από την πολιτική διαπραγμάτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1.

«Εντελώς εκβιαστικά οι δανειστές, έχουν αφήσει τα 2 τελεσίγραφα. Τώρα, έχει στα χέρια του ολοσχερώς ο Πρόεδρος, τον οποίον εμπιστευόμαστε. Το μόνο το οποίο μπορούμε να ζητήσουμε αυτή τη στιγμή, είναι μία παράταση με καλούς όρους για να έχουμε χρόνο να συζητήσουμε» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος στα σενάρια για έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων στις τράπεζες, ο κ. Μητρόπουλος επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν «τεχνικό θόρυβο» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και οι πολίτες πρέπει να καθησυχαστούν».

Διαβάστε επίσης: