ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πάνος Καμμένος βλέπει συμφωνία τη Δευτέρα

Την εκτίμηση ότι «πάμε προς λύση την Δευτέρα» διατύπωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον Alpha Radio 989, βασιζόμενος στο κλίμα που συνάντησε στο Παρίσι και στις συνομιλίες που είχε τις τελευταίες ώρες.

 

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για την Αεροπορική Έκθεση «Le Bourget» και όπως είπε «η Γαλλία είναι μία από τις σημαντικές χώρες στην Ευρώπη και φαίνεται ότι βοηθάει αρκετά όπως βοηθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, προκειμένου τη Δευτέρα σε πολιτικό επίπεδο, σε ανώτατο επίπεδο, να υπάρξει λύση με βάση τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται, και έκανε λόγο για πολλούς που κατά καιρούς έπληξαν την κυβέρνηση και την χώρα με ανακοινώσεις διαφόρων τύπων.

Επισήμανε ότι ουδείς πλέον στην Ελλάδα μπορεί να δεχθεί ότι οι συντάξεις των 460 ευρώ, μπορούν να πάνε στα 300 ευρώ, ενώ ερωτηθείς για τις συντάξεις των 2000 ευρώ, των 1500 ή των 1700 είπε ότι «υπάρχουν συντάξεις οι οποίες έχουν περικοπεί κατά 50% ή 60%. Αν κάποιος έχει πληρώσει για την επικουρική του σύνταξη για να πάρει 3.500 ευρώ και του έχουν κάνει κρατήσεις όλα αυτά τα χρόνια και παίρνει 1500 ευρώ, νομίζω ότι δεν μπορείς ούτε αυτό να το κόψεις παραπάνω».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι πρέπει να αλλάξει η δημόσια διοίκηση, η γραφειοκρατία και να παταχθεί η διαφθορά.

Είπε ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη στην οποία ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί απέναντι σε λογικές που προσπαθεί να επιβάλλει μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς η κ. Μέρκελ διαχωρίζει την θέση της από τον κ. Σόιμπλε.

«Βλέπουμε ότι ο πόλεμος που γίνεται είναι από κάποια κυκλώματα τα οποία ακολουθούν την πολιτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, αλλά και κάποια hedge funds, των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν οικονομικά συμφέροντα και οι οποίοι πόνταραν στην πτώχευση της χώρας» πρόσθεσε.

Είπε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση συμφωνίας, αλλά «την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή, μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί».

Ερωτηθείς αν μιλά για «ούτε τελεία πίσω από την 47σέλιδη πρόταση που έχουμε υποβάλλει» είπε «όχι, δεν είπα για την 47σέλιδη πρόταση. Μίλησα για την απόφαση που πήραμε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο και αποτελεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με τις διαπραγματευτικές, αν θέλετε, εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί μέσα, οι οποίες βεβαίως, δεν περιλαμβάνουν θέματα όπως είναι η φορολογία των νησιών».

Σχετικά με την αποστροφή του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήλθε η ώρα να πληρώσει η πλουτοκρατία», ο κ. Καμμένος είπε ότι «πλουτοκρατία είναι αυτοί οι οποίοι ως ιδιοκτήτες ακινήτων, αντί να έχουν τα ακίνητα στο όνομά τους και να πληρώνουν φόρο, όπως πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, τα έχουν σε κάποιες περίεργες offshore, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τίποτα. Αν δείτε στα νότια προάστια πάνω από το 30% των ακινήτων ανήκουν σε έναν – δύο εφοπλιστές, οι οποίοι δεν τα έχουν στο όνομά τους αλλά τα έχουν σε offshore εταιρείες. Αυτοί, βεβαίως και πρέπει να πληρώσουν».

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν, αυτήν την στιγμή να μην υπάρχει έλεγχος στην διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό, καθώς «από τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν τις τράπεζες και βγήκαν προς τα έξω χωρίς να υπάρχει απόδειξη για το εάν αυτοί πλήρωσαν ή όχι φόρο».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί ένας φόρος και να δοθεί ένα κίνητρο ώστε να επιστρέψουν όλα αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα»

«Το κίνητρο αυτό θα πρέπει να έχει δύο λύσεις. Η μία λύση είναι να πληρώσουν ένα φόρο άμεσα και να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Η άλλη λύση είναι να τους κατασχεθεί το σύνολο της περιουσίας τους. Έχουν να επιλέξουν λοιπόν» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε πίσω».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του έκανε λόγο για την ύπαρξη σειράς καταγγελιών που αφορούν επώνυμους εκδότες που έχουν χρησιμοποιήσει offshore για να μην πληρώνουν φορολογία και με τους ελέγχους να μην καταλήγουν ποτέ.

«Οι Έλληνες οι οποίοι έχουν βγάλει χρήματα πληρώνοντας τους φόρους δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ανέφερε ότι απαιτείται και η συνεργασία της Ευρώπης προκειμένου να πληρώσουν εκείνοι που «λήστεψαν την χώρα, αλλά και την ΕΕ» και έφερε ως παράδειγμα την Γερμανία λέγοντας ότι «δεν μπορεί να προστατεύουν τον Χριστοφοράκο να μην λέει σε ποιους πολιτικούς τα έδωσε. Δεν μπορεί να εισπράττει το γερμανικό δημόσιο 67 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Rheinmetall για δωροδοκίες 62 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και να μην δίνουν όλα τα στοιχεία για να πάρει πίσω η Ελλάδα ένα μέρος των δύο δισεκατομμυρίων που πλήρωσε στη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε στο όνομα των καλών σχέσεων με τις άλλες χώρες να ανεχόμαστε συμβάσεις οι οποίες είναι τριτοκοσμικές».

Είπε επίσης ότι «πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ των εξοπλιστικών συστημάτων δεν έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου», την ώρα «που μιλάμε για 500 εκατομμύρια τα οποία θα γλιτώσουν από την εξαθλίωση το συνταξιούχο των 300 ευρώ».

Αναφορικά με την πρόταση Γιουνκέρ για μείωση των εξοπλισμών για το 2016, ο κ. Καμμένος είπε ότι κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης του προϋπολογισμού του Υπουργείου 'Αμυνας «περαιτέρω μείωσή του δεν υπάρχει», αλλά ο κ. Γιουνκέρ αν το επιθυμεί «να συνεργαστεί για να πληρώσουν εκείνα που χρωστούν οι εταιρείες που μέχρι τώρα «λάδωναν» και την ίδια στιγμή υπερτιμολογούσαν την Ελλάδα».

Έφερε ως παράδειγμα τις γερμανικές εταιρείες HDW και Thyssen διευκρινίζοντας ότι «η HDW έδωσε ως αντισταθμιστικό ωφέλημα τις εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά και εν συνεχεία τις πούλησε, δηλαδή πούλησε την ελληνική κρατική περιουσία στην άλλη γερμανική εταιρεία. Αυτά θα πρέπει να δει ο κ. Γιούνκερ. Πρέπει να δει μέσω ποιας τραπέζης στο Λουξεμβούργο πέρασαν αυτά; Πρέπει να δούμε τα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ που έβαλαν «καπέλο» στον προϋπολογισμό του 2009».

Ο κ. Καμμένος σήμερα πραγματοποίησε, επίσης, διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ερωτηθείς για τα ελικόπτερα ΝΗ 90, είπε ότι πραγματοποιούνται σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να ζητά αποζημιώσεις και αποκατάσταση των μέσων «για τα ελικόπτερα τα οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός ατιμολόγητα για 300 εκατομμύρια και από τα 12 τα οποία παραλάβαμε καινούργια, πετάει το ένα».

Ο κ. Καμμένος ο οποίος συνοδεύεται από τον ελεγκτή της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων και τον Γενικό Γραμματέα Εξοπλισμών, διεμήνυσε στους Γάλλους ότι υπάρχουν παρανομίες «οι οποίες αφορούν και το γαλλικό κράτος, γιατί με ατιμολόγητα 300 εκατομμύρια αυτό σημαίνει ότι δεν εισέπραξε ούτε το γαλλικό κράτος φόρο από τη συγκεκριμένη εταιρεία».

«Τους είπαμε ότι εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να έχουμε παραλάβει μέσα τα οποία δεν πετούν από την πρώτη στιγμή της παραλαβής τους, ούτε είναι δυνατό να πληρώσουμε 70 εκατομμύρια που ζητούν αυτή τη στιγμή ως follow-on support για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα αν δεν τα αποκαταστήσουν στο 100%», είπε στην συνέχεια προσθέτοντας ότι «επίσης, ψάχνουμε να βρούμε και κάποια 41 εκατομμύρια που έχουν χαθεί στο δρόμο, σε ένα περίφημο swap, από αυτά τα οποία έκρυβαν περίεργες συναλλαγές. Είναι μία υπόθεση την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή και η Εισαγγελέας Διαφθοράς, η κ. Ράϊκου, αλλά και η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας».

Ο Υπουργός 'Αμυνας είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θα πωλήσει τις αμυντικές βιομηχανίες με την χώρα να αξιοποιεί το πλεονέκτημά της ως συνομιλητής και του Ισραήλ και των αραβικών χωρών και ως πηγή σταθερότητας στην Μεσόγειο, ενώ παράλληλα «με την αμυντική της βιομηχανία μπορεί να βοηθήσει στις διεθνείς συνεργασίες, είτε αυτές είναι με τις χώρες του ΝΑΤΟ, είτε είναι με τη Ρωσία, μόλις αρθούν οι περιορισμοί, αλλά και με χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, οι οποίες ποντάρουν στην Ελλάδα, όπως είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία και άλλες χώρες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις».

Ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε την συνέντευξή του καλώντας τους Έλληνες να μην ακούν «αυτούς που προσπαθούν τελευταία στιγμή να εισπράξουν πολιτικά έναν πανικό» και διαβεβαιώνοντας ότι «η λύση θα υπάρξει την Δευτέρα» με την χώρα να παραμένει στην Ευρώπη και στο ευρώ.