ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης τη Δευτέρα.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον απόηχο του τελεσιγράφου για άμεση λύση ή χρεοκοπία που έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Πάντως, ο κ. Τουσκ προσέθεσε αργότερα ότι η έκτακτη σύνοδος της Δευτέρας να μην είναι η τελευταία ευκαιρία να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη αρχίζει η τακτική σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάμε για συμφωνία την Δευτέρα, αλλά δεν αποκλείεται να χρειαστεί και δεύτερη σύνοδος, είπε νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, και υπαινίχθηκε ότι η Ελλάδα έχει τα χρήματα για την πληρωμή του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.

Έκανε λόγο για δημοψήφισμα αν οι ευρωπαίοι επιμείνουν στους «εκβιασμούς».

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν προειδοποιήσει πως η σύνοδος θα είναι απλώς τυπική σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά δεν καταθέσει νωρίτερα στους θεσμούς νέες προτάσεις ώστε να υπάρξει σύγκλιση για τους δημοσιονομικούς στόχους και τα απαιτούμενα μέτρα.

Πριν τη σύνοδο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup, ώστε να αξιολογήσει τις ελληνικές προτάσεις και να ετοιμάσει την ατζέντα για τους ηγέτες.

Διαβάστε επίσης: