ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνθιμος:Σας είχα προειδοποιήσει για τις τράπεζες…(βίντεο)

«…Οι παλιές μέριμνες μας εξαπάτησαν, παίρνοντας δύο-τρία αυτοκίνητα, έλεγαν να πηγαίνετε διακοπές στο εξωτερικό και σε εξωτικά μέρη. Οι μεγάλοι υπεύθυνοι τι έκαναν; Μερικοί είναι στην φυλακή και άλλοι κατηγορούμενοι».

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερούργησε  ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος που ανέλυσε το Ευαγγέλιο της ημέρας και ακολούθως αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, και κυρίως τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης τόνισε πως «η Εκκλησία είναι ο χώρος της μεγάλης μέριμνας, της αγάπης, της ειλικρίνειας. Αν ξεφύγουμε από αυτά που λέει το Ευαγγέλιο θα πάμε χαμένοι. Χρειάζεται υπομονή, προσευχή και πίστη στον Θεό».

Και ακολούθως προσέθεσε: «Πως γίναμε επαίτες; Πως γίναμε κακοπληρωτές; Είχαμε αγωνία πως θα αποκτήσουμε περισσότερα. Πριν από οκτώ χρόνια είχα δώσει μια τολμηρή προτροπή, είχα πει μην μπλέκεται με τις τράπεζες γιατί μια μέρα θα ανοίξουν τις πόρτες τους. Δυστυχώς, φτάσαμε σε ένα σημείο που ακούμε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία αύριο μπορεί να μην ανοίξουν. Είναι η χειρότερη στιγμή για το κράτος μας, την οικονομία. Οι παλιές μέριμνες μας εξαπάτησαν, παίρνοντας δύο-τρία αυτοκίνητα, έλεγαν να πηγαίνετε διακοπές στο εξωτερικό και σε εξωτικά μέρη. Οι μεγάλοι υπεύθυνοι τι έκαναν; Μερικοί είναι στην φυλακή και άλλοι κατηγορούμενοι».

Ο κ.Ανθιμος αναφέρθηκε και στην προ ημερών Αγρυπνία για την παρέλαση των ομοφυλόφιλων και χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτό είπε πως: «ελπίζω να μην χρειαστεί να το υποστούμε άλλη χρονιά».

Δείτε το βίντεο μετά το 2:00:00…

 

πηγή: seleo.gr