ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταγραφή βόμβα για τον ΠΑΟΚ στο βόλεϊ

«Φωτιές» θα βγάζει φέτος η επίθεση του ΠΑΟΚ, καθώς δίπλα στον Σκουλ Χιμένεθ έρχεται να προστεθεί ένας από τους πιο θεαματικούς και εντυπωσιακούς παίκτες της διεθνούς σκηνής, ο επίσης Κουβανός Ρονάλντο Σεπέδα.

Η διοίκηση του πρωταθλητή Ελλάδας ανακοίνωσε την παραμονή του Χιμένες και ταυτόχρονα την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Κούβας, που υποχρεώνει πια το «αντίπαλον δέος» στο ελληνικό πρωτάθλημα, Ολυμπιακό, να «απαντήσει» με την απόκτηση ανάλογης αξίας αλλοδαπών αθλητών στη μάχη για την επιστροφή στην κορυφή.

Η απόκτηση του Σεπέδα σημαίνει, βεβαίως, ότι ο Ερνάντο Γκόμες δεν θα συνεχίσει στη μακεδονική ομάδα, καθώς ο διεθνής από τη Βενεζουέλα αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Κουβανό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 με τον διεθνή Κουβανό ακραίο Χαβιέρ Ερνέστο Σκουλ Χιμένες (…) Ωστόσο, τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ αφού η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ φέρνει στην Ελλάδα ακόμα έναν Κουβανό αθλητή παγκόσμιας κλάσης. Ο λόγος για τον αρχηγό της Εθνικής Κούβας, Ρονάλντο Αμπρέου Σεπέδα».

Ο διεθνής αθλητής είναι 26 ετών, έχει ύψος 1.98 και αποτελεί το βασικό διαγώνιο της Εθνικής Κούβας, ξεχωρίζει δε για τα σωματικά και τεχνικά χαρίσματά του, μεταξύ των οποίων το εντυπωσιακό άλμα και το πολύ δύσκολο σερβίς που εκτελεί.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Κουβανικής Ομοσπονδίας κ.Αριέλ Σάινζ,  την Ολυμπιακή Επιτροπή  και το Υπουργείο Αθλητισμού της Κούβας που μας τίμησαν με την επιλογή τους στέλνοντας στο ΠΑΟΚ τους δύο  καλύτερους αθλητές της Εθνικής τους ομάδας».

Διαβάστε επίσης: