ΔΙΕΘΝΗ

Δοκιμάστε «πιάτο Τσίπρα» ή «Μέρκελ» και πληρώστε σε… δραχμές!

Η κρίση γεννά ευκαιρίες, και ο “θόρυβος” για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επίσης, όπως φαίνεται από την περίπτωση του 62χρονου Δημήτρη Κοτσαλά, ιδιοκτήτη ελληνικού εστιατορίου στην πόλη Ναϊμέγκεν της Ολλανδίας.
 

Τι έκανε ο… αθεόφοβος; Διοργανώνει μία “εβδομάδα Grexit”, με πιάτα που έχουν πάρει το όνομά τους από “πρωταγωνιστές” των τελευταίων ημερών, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης!

Έτσι, στο εστιατόριο Corfu μπορεί κανείς να γευτεί “πιάτο Ντάισελμπλουμ”, με σουβλάκι, σουτζούκι και γύρο, “πιάτο Βαρουφάκη”, με σουβλάκι, χοιρινή μπριζόλα και γύρο, “πιάτο Τσίπρα”, με χοιρινά φιλετάκια και σως, ή “πιάτο Μέρκελ”, με αρνίσιο μπούτι και σως ολαντέζ.

Μάλιστα, οι τιμές στο μενού για τα συγκεκριμένα πιάτα δίνονται τόσο σε ευρώ, όσο και σε δραχμές, με το πιο ακριβό από τα πιάτα να είναι αυτό του Αλέξη Τσίπρα, με 5.700 δραχμές (τα άλλα πιάτα κοστίζουν 5.500 δραχμές), ενώ στο κάτω-κάτω μέρος του μενού υπάρχει και μία προειδοποίηση: ότι ανάλογα με τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου, μπορεί το κόστος των πιάτων σε δραχμές να αυξηθεί…

Πάντως, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, πέρα από την πλάκα, δηλώνει νευρικός για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα…

πηγή : news.gr