ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παίζουν τα ρέστα τους» Τσίπρας και Θεσμοί- Ξεκίνησε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

 

Από τις 7 το πρωί τα τεχνικά κλιμάκια ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις με ενατικούς ρυθμούς, οι οποίες σύμφωνα με κοινοτική πήγη ήταν "εποικοδομητικές" και για το λόγο αυτό τη σκυτάλη πήραν ξανά οι Αλέξης Τσίπρας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ…

Στις 10.30 ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι των θεσμών ξαναμπήκαν στην «αρένα» των διαπραγματεύσεων με σκοπό να «παίξουν τα ρέστα τους» καθώς η κλεψψύδρα αδειάζει και το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί.

Είχε προηγηθεί με σειρά συσκέψεων της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στη βελγική πρωτεύουσα, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να χαράξουν τα επόμενα βήματά τους.
Σε αυτήν μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Παράλληλα, βρίσκονταν σε «ανοικτή γραμμή» και με την Αθήνα, ενημερώνοντας το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τα ξημερώματα για όλες τις εξελίξεις.

Η Αθήνα έχει αυστηρή προθεσμία μέχρι τις 2 το μεσημέρι να παραδώσει ένα προσχέδιο συμφωνίας στο Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή για να την εγκρίνει και έτσι να δρομολογηθούν τα πράγματα προς την κατεύθυνση της λύσης. 

Σε διαφορετική περίπτωση οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεν, αλλά όσο περνά ο χρόνος και δεν βρίσκεται σημείο επαφής, περιορίζονται και οι επιλογές των δύο πλευρών, αφού διαγράφονται θέσεις, ιδέες και προτάσεις για μία συμφωνία.

Διαβάστε σχετικά: