ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο – Τα κόμματα νοίκιασαν οπαδούς στις εκλογές!

Στις γενικές εκλογές του περασμένου μήνα στη Βρετανία τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποίησαν πληρωμένους «οπαδούς» για να αναμιχθούν με το πλήθος, να φωνάξουν με ενθουσιασμό προεκλογικά συνθήματα και να δείξουν πόσο μεγάλος είναι ο όγκος του πλήθους των προεκλογικών τους συγκεντρώσεων.

Την συγκλονιστική αποκάλυψη κάνει στον βρετανικό Τύπο εκπρόσωπος της εταιρείας «Rent a Crowd» (Νοικιάστε πλήθος), ο οποίος διευκρινίζει ότι όλα τα πολιτικά κόμματα της Βρετανίας, σε πολλά διαφορετικά μέρη της χώρας, χρησιμοποίησαν πληρωμένους υποστηρικτές στις προεκλογικές εκστρατείες για τις γενικές εκλογές της 7ης Μαΐου του 2015!

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και των πολιτικών κομμάτων για την μίσθωση των «fake» ενθουσιωδών υποστηρικτών δεν γίνεται απευθείας με τους πολιτικούς, αλλά, μέσω γραφείων δημοσίων σχέσεων. 

Τα τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα της Βρετανίας, οι κυβερνώντες Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Κάμερον, καθώς και οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και οι Εργατικοί, δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν, αν τα κόμματά τους συνεργάστηκαν με την παραπάνω εταιρεία.

Πάντως, δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι παρόμοιες εταιρείες λειτουργούν και στις ΗΠΑ και μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία χρησιμοποίησε ηθοποιούς που πανηγύρισαν με «ενθουσιασμό» στο άκουσμα της υποψηφιότητας του Αμερικανού μεγιστάνα!

Η εταιρεία «Rent a Crowd» στην ιστοσελίδα της διαφημίζει ότι μπορεί κανείς να νοικιάσει άτομα για κάθε γεγονός, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, υπάρχουν και ανάλογες εταιρείες όπου κανείς μπορεί να μισθώσει και πενθούντες σε κηδείες…

Ο εκπρόσωπος της «Rent a Crowd» διευκρίνισε ότι τα μισθωμένα «ενθουσιώδη» πλήθη των προεκλογικών εκστρατειών δεν εκφράζουν πολιτικές απόψεις, αλλά, απλά, μεγεθύνουν τον αριθμό των συγκεντρωμένων!

Διαβάστε επίσης: