ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν οι «ληστές με το σίδερο»!

Συνελήφθησαν δύο από τους «ληστές με το σίδερο», σε Θεσσαλονίκη και Γλυφάδα, ενώ δύο ακόμη τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά αναζητούνται από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

Προς το παρόν επιβεβαιώνεται εργαστηριακά μία από τις επιθέσεις τους στην Πεύκη, στις 4 Δεκεμβρίου 2014, σε βάρος 45χρονης γυναίκας, ιδιοκτήτριας επιχείρησης κέντρων αισθητικής και σολάριουμ, που η ίδια και η 10χρονη κόρη της βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επικίνδυνη «τετράδα» ληστών.

Ωστόσο, αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, εκτιμούν πως στην περίπτωση εντοπισμού και των υπόλοιπων συνεργών, ενδεχομένως θα ταυτοποιηθούν και οι τουλάχιστον πέντε ακόμη ληστείες, κατά τις οποίες οι δράστες προκάλεσαν εγκαύματα στα πρόσωπα και τα σώματα των θυμάτων προκειμένου να τους αποκαλύψουν, που έχουν χρήματα και κοσμήματα.

Απειλούσαν με καυτό ηλεκτρικό σίδερο

Στις 03:00 τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου 2014, τέσσερα άτομα εισέβαλαν από την κεντρική πόρτα σε τριώροφη οικία επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στην Πεύκη. Αρχικά οι δράστες ακινητοποίησαν μία φίλη της ιδιοκτήτριας που κοιμόταν στο σαλόνι και έπειτα την 45χρονη ιδιοκτήτρια και την 10χρονη κόρη της που βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρα.

Ένας από τους δράστες έδεσε και χτύπησε τα θύματά του, ενώ στη συνέχεια τα απείλησε με ηλεκτρικό σίδερο προκειμένου να αποκαλύψουν που έχουν χρήματα και κοσμήματα. Μετά από περίπου μια ώρα παραμονής, αφού έψαξαν το σπίτι, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, κοσμήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Από αυτή τη ληστεία, οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που φαίνεται να ταυτοποιείται με τους δύο συλληφθέντες.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, τα μέλη της ίδιας σπείρας πιθανότατα έχουν διαπράξει τις παρακάτω ληστρικές επιθέσεις:

– Στις 7 Οκτωβρίου 2014 είχαν εισβάλει στο σπίτι 61χρονου εμπόρου υγρών καυσίμων στην οδό Καζαντζάκη στη Βούλα. Είχαν δέσει τον ίδιο, τη σύντροφό του και τις δύο κόρες της 22 και 20 χρόνων. «Σιδέρωσαν» στο πρόσωπο και στα πλευρά τον έμπορο προκειμένου να τους πει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. Έκαναν λάθος όμως, νόμιζαν ότι τους είχε πει ψέματα το θύμα, τον έκαψαν ξανά, και στο τέλος ξεκόλλησαν το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο της οικογένειας και διέφυγαν με αυτό. Πήραν περίπου 120.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές μέρες αργότερα σε ερημικό δρόμο των Άνω Λιοσίων.

-Στις 28 Φεβρουαρίου 2014, δύο από τα μέλη της σπείρας είχαν εισβάλει μέρα-μεσημέρι στο σπίτι οικογένειας γνωστού δερματολόγου και καθηγητή Πανεπιστημίου, στην Φιλοθέη. Οι ληστές έδεσαν με… γραβάτες τον γιατρό και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, ενώ την 55χρονη σύζυγό του μαζί με την οικιακή βοηθό σε ένα άλλο. Αφού έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της οικοδέσποινας, τη χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο σπάζοντάς της τρία δόντια, και στη συνέχεια και αφού εκείνη δεν τους αποκάλυπτε που ήταν τα χρήματα και τα κοσμήματα, άρχισαν τα φρικτά βασανιστήρια. Άρπαξαν το καυτό σίδερο που χρησιμοποιούσε η οικιακή βοηθός και το έβαλαν στην κοιλιά της, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα. Οι βασανιστές-ληστές σταμάτησαν μόνο όταν τους υπέδειξε ένα σημείο του σπιτιού όπου υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα. Τον Μάρτιο του 2014 οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, είχαν καταφέρει να συλλάβουν έναν 35χρονο, μέλος της επικίνδυνης σπείρας.

-Στις 4 Ιουλίου 2014, τέσσερις κουκουλοφόροι, εισέβαλαν στις 00:30 σε σπίτι ζευγαριού δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν το ζευγάρι και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 16 και 17 χρόνων, τους φίμωσαν και άρχισαν να καίνε τα πόδια του δικηγόρου με ένα καυτό σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι. Έπειτα από τρεις ώρες οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή, έχοντας αποσπάσει από το χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά, άγνωστο χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και κυνηγετικά όπλα.

-Στις 18 Ιανουαρίου 2015, στη 01:00 τα ξημερώματα στη Χαλκίδα, δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες μπήκαν στο σπίτι 54χρονης γυναίκας. Την έδεσαν χειροπόδαρα πάνω σε μία καρέκλα με μονωτική ταινία και ξεκίνησαν τα βασανιστήρια. Με ηλεκτρικό σίδερο που βρήκαν στο χώρο, της προκάλεσαν έγκαυμα προκειμένου να τους πει που είχε χρήματα. Λίγο αργότερα, οι δράστες απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

-Στις 21 Δεκεμβρίου 2014, ένα παρόμοιο «δίδυμο» είχε δράσει με παρόμοια μεθοδολογία στην περιοχή Καμένα Καλύβια στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Ένας 78χρονος συνταξιούχος αγροφύλακας «σιδερώθηκε» στο πρόσωπο, για 800 ευρώ, μερικά χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα. Ο 78χρονος άνδρας είχε βγει από το σπίτι για να πάει στην τουαλέτα που ήταν εξωτερικά. Οι δύο δράστες επιτέθηκαν εναντίον του και τον έσυραν στο εσωτερικό του σπιτιού. Ένας από τους δράστες κατευθύνεται στην κρεβατοκάμαρα όπου ακινητοποιεί και την 76χρονη σύζυγό του. Μεταφέρουν το ζευγάρι στο σαλόνι όπου τους δένουν χειροπόδαρα χρησιμοποιώντας πλαστικά δεματικά.

Ξεκίνησαν τον βασανισμό, χτυπώντας με γροθιές και κλωτσιές, στο πρόσωπο και στο σώμα, τον ηλικιωμένο άνδρα. Αρπάζουν το ηλεκτρικό σίδερο το βάζουν στην πρίζα και τον καίνε στο πιγούνι. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αρπάξουν μερικά ακόμη χρυσαφικά και τρέπονται σε φυγή αφού κλειδώνουν την πόρτα και σπάζουν το κλειδί στην κλειδαριά. Η 76χρονη κατάφερε να κόψει τα δεσμά του τραυματισμένου συζύγου της και μετά εκείνος με τη σειρά του τα δικά της. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου Καρύστου, έχοντας υποστεί κατάγματα σε δύο πλευρά και έγκαυμα στο πηγούνι.

Πηγή: thetoc.gr