ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση Ομπάμα. Στηρίζουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση του χρέους

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σε συνέντευξή του στο Yahoo, εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εντός του Σαββατοκύριακου. «Δεν είναι καιρός για ένα σοκ», τόνισε. 

 

«Ελπίζω ότι θα πάρουν σοβαρά αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό που με ανησυχεί στις συζητήσεις που γίνονται για την Ελλάδα είναι οι πολλές προθεσμίες, ο αριθμός των φορών που έφτασαν τα πράγματα στα όρια», ανέφερε, ενώ προειδοποίησε πως αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος όσο πληθαίνουν αυτές οι καταστάσεις. 

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε οδυνηρές μεταρρυθμίσεις και οι θεσμοί, που είναι και οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά τους στόχους και το πώς αυτοί θα επιτευχθούν. Επίσης θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει συζήτηση για κάποιου είδους αναδιάρθρωση τους χρέους από τους θεσμούς», δήλωσε και επισήμανε πως το ελληνικό θέμα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

«Εμείς προσπαθούμε να αναμιχθούμε στο ελληνικό ζήτημα με βοηθητικό τρόπο, αλλά παραμένει μια πρόκληση της Ευρώπης, αλλά η ευρωπαϊκή οικονομία και η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζονται ένα σοκ αυτή τη στιγμή», ανέφερε.