ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε αναλυτικά πόσο κοστίζει το δημοψήφισμα

Ενα ενιαίο ψηφοδέλτιο με πρώτη επιλογή το ΟΧΙ, αποφάσισε η κυβέρνηση

Το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής  θα κοστίσει περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αναλυτικά: Οι Αποζημιώσεις των εργαζομένων της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειών θα κοστίσουν 24 εκατομμύρια ευρώ.

Των δημοτικών υπαλλήλων 15,5 εκατομμύρια, των δικαστικών αντιπροσώπων 38 εκατομμύρια  και των αστυνομικών 23 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη

Προμήθεια χαρτιού:  1,6 εκατομμύριο ευρώ
Φακέλων: 1,5 εκατομμύριο
Παραβάν:  1,6 εκατομμύριο
Σάκων:  250 χιλιάδες ευρώ
Μίσθωση φορτηγών για μεταφορά υλικού:  55000 ευρώ
 Καμπάνια ενημέρωσης:  1,3 εκατομμύριο

Και συγκέντρωση και παρουσίαση αποτελεσμάτων 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί υποχρεωτικά, τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου, να παρουσιαστούν, χωρίς άλλη ειδοποίηση, στα ίδια εκλογικά τμήματα. Ετσι η κυβέρνηση κερδίζει τρεις ημέρες που απαιτούνταν από την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέμα συνταγματικότητας θέτουν κορυφαίοι συνταγματολόγοι, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Γιώργος Σωτηρέλης, κάνοντας λόγο ακόμη και για συνταγματική εκτροπή. Καθώς η κυβέρνηση, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, αποφάσισε, να υπάρχει στο δημοψήφισμα ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο -αντί για δύο. Μάλιστα το ψηφοδέλτιο αυτό, θα έχει ως πρώτη επιλογή το ΟΧΙ, αντί του ΝΑΙ.

πηγή : nocomments.gr