ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ανέφικτα πράγματα

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής γιατί «το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη με το ευρώ», απηύθυνε σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

 

 

«Ήδη έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά, την έχουμε εισπράξει, οικονομική… Πλήττεται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία βαριά. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος αν ψηφίσει "όχι" ο λαός. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο λαός πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει ούτως η άλλως ένα τίμημα. Η εμπιστοσύνη χάθηκε μετά τις γελοιότητες που έγιναν. Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και είναι βαρύ το τίμημα της απομόνωσης. Άλλο πράγμα είναι να προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης και άλλο τα σύνορα της μικρής Ελλάδας».

«Στεναχωριέμαι ειλικρινώς διότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια. Παραπλανά τον ελληνικό λαό. Εάν επικρατήσει το "όχι" υπέρ του οποίου μάχεται ο κ. Τσίπρας είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, για πολύ σχετικά μακρό χρονικό διάστημα», σημείωσε και συμπλήρωσε.

«Η Ευρώπη δεν θα μας δώσει βοήθεια εάν ψηφίσουμε "όχι". Το είπαν σε όλους τους τόνους, βάναυσα, απρεπώς θα έλεγα. Δεν θα μας δώσουν ούτε ένα ευρώ. Οπότε με μαθηματική βεβαιότητα η κυβέρνηση θα φύγει από το ευρώ. Όντως δεν μπορεί κανείς να μας διώξει, εμείς όμως μοναχοί μας θα φύγουμε».

«Δεν κατάλαβα ποτέ μου γιατί ο Τσίπρας έκανε αυτό το τραγικό λάθος. Φτάσαμε ως εδώ γιατί έγιναν τραγικά λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ανέφικτα πράγματα», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: