ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο πριν από τις 20.00 ο Πρωθυπουργός όπου έχει συνεργασία με στενούς του συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη.

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις. Τ

ο μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση με την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ESM για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης αναλαμβάνει τη δέσμευση απέναντι στους δανειστές για λήψη άμεσων μέτρων τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σχεδιάζει σύγκληση του Εurogroup την Παρασκευή αντί για το Σάββατο που είχε ανακοινωθεί. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή θα ακυρωθούν οι Σύνοδοι Κορυφής της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή. Αν δεν βρεθεί λύση, τότε θα ακολουθήσει και νέα, τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup το Σάββατο, ενώ αν αποτύχουν οι εργασίες των υπουργών Οικονομικών και το Σάββατο, τότε θα γίνουν οι σύνοδοι, αλλά πλέον το βασικό σενάριο θα είναι η έξοδος από το ευρώ.