ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τουσκ με Τσίπρα- Τί είπε για το χρέος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά την οποία του ζήτησε την υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων.

 

 

Παράλληλα σημείωσε ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι μέρος μιας τελικής συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα. 

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Τουσκ, ελπίζει η Ελλάδα να στείλει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις σήμερα. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ρεαλιστικές προτάσεις από την Αθήνα θα πρέπει να συνδυαστούν με ρεαλιστικές προτάσεις από τους πιστωτές της Ελλάδας για τη βιωσιμότητα του χρέους ώστε να δημιουργηθεί μία αμοιβαία επωφελής κατάσταση. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε με ένα τρίτο tweet o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «ό,τι κι αν συμβεί τελικά, η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί τη λανθασμένη οικονομική φιλοσοφία που προκάλεσε την κρίση». 

Μάλιστα, για να υπογραμμίσει το «μήνυμά» του, ο Τουσκ χρησιμοποίησε και την γνωστή ρήση του Κικέρωνα «Magnum vectigal est parsimonia» που σημαίνει «η εξοικονόμηση είναι σημαντικό έσοδο». 

Διαβάστε επίσης: