ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για πρώτη φορά Προέδρος της Βουλής διαφοροποιείται- Γιατί η Ζωή «μαύρισε» τον Τσίπρα

Στην αποψινή ψηφοφορία θα δηλώσω «παρούσα» και θα απορρίψω τους εκβιασμούς των δανειστών, υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «την θεσμική μου ευθύνη την αναλαμβάνω δηλώνοντας παρούσα».

«Ο Πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια γενναιότητα παρρησία και ανιδιοτέλεια. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα και ταυτόχρονα δεν μπορούσα να προσποιηθώ ότι δεν βλέπω τον εκβιασμό από τους δανειστές» συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής.

«Ο ελληνικός λαός τίμησε την κυβέρνηση που τον εμπιστεύθηκε, τίμησε την Βουλή, είπε γενναίο και ιστορικό όχι στους εκβιασμούς, στα μνημόνια, σε νέα μέτρα εξαθλίωσης», εξήγησε και πρόσθεσε: «αυτό το όχι οι δανειστές πεισματικά επιμένουν να το μετατρέψουν σε ναι. Αυτό το όχι του λαού υπερβαίνει όλους και όλες μας και μας υποχρεώνει να υπερασπιστούμε το δικαίωμά του».

«Όλοι και όλοι κρινόμαστε από τη στάση και τις αποφάσεις μας» τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση δίνει μία άνιση μάχη σε καθεστώς εκβιασμών και ασφυξίας, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη μεταμορφώνεται σε φυλακή για τους λαούς της.

«Ο λαός εμπιστεύτηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα μνημόνια» συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, σπεύδοντας να εξηγήσει ότι το χρέος δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με παράνομες συμβάσεις και μίζες.

«Το χρέος χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού του λαού από δυνάμεις που λειτουργούν με ολοκληρωτικούς μηχανισμούς» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση.