ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: Στο Eurogroup ζητούν από τον Τσακαλώτο πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις

Όπως μεταδίδει το Reuters μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης στο Eurogroup, οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, διέκοψαν για λίγο, προκειμένου να παρακαθίσουν στο καθιερωμένο δείπνο. Νωρίτερα όμως οι 18 ομόλογοι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, είχαν ζητήσει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να πειστούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματευσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Επί της ουσίας, ζητούν να γίνουν όσες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν στο δεύτερο πακέτο βοήθειας και τότε να προχωρήσει η συζήτηση για το τρίτο πρόγραμμα!

Μάλιστα ακούγονται ψίθυροι από τη Γερμανία που αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν μπορεί απλώς να προτείνει μέτρα, που ήταν μέσα στο 2ο πακέτο διάσωσης και η αριστερή κυβέρνηση κατάργησε και τώρα να ζητάει 3ο πακέτο.  

Η Γερμανία σχεδιάζει προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν αποτύχει να βελτιώσει τις προτάσεις της, είπε πηγή από την Ευρώπη στο AFP νωρίτερα το Σαββάτο και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.  

 

«Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο, δεν διανεμήθηκε σήμερα (στο Eurogroup). Υπάρχουν δύο επιλογές: βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit», δήλωσε η πηγή που είδε το χαρτί.