ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ -Κλειστά τα φαρμακεία-Χωρίς μετρό μέχρι τις 09.00- Επιστρέφει το εισιτήριο στα ΜΜΜ

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα, για σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα έχουν προγραμματισθεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στις 19:00.

Επίσης, σήμερα το απόγευμα, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για σήμερα Τετάρτη αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

 

Πάντως, σημειώνεται ότι την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού και Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ).

Πρόκειται για φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο που διαχωρίζουν τη θέση τους από την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.

Παράλληλα, θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 19:30 στο Σύνταγμα, διεκδικώντας «την κατάργηση των μνημονίων».

 

Τη συμμετοχή του στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στην Κοραή, στις 11:00.

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του Μετρό, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, λόγω της προειδοποιητικής στάσης εργασίας που αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο θα μείνει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο, ενώ λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και σημερινά βραδινά δρομολόγια.

Επίσης, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επιβατικό κοινό από τον αριθμό 14511 και στο trainose.gr.

Εν τω μεταξύ, με εισιτήριο θα μετακινούνται από σήμερα οι πολίτες στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.